Πύραυλος χτύπησε τουρκικό φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Χερσώνας – Βίντεο από τη φωτιά που ξέσπασε μετά

πύραυλος-χτύπησε-τουρκικό-φορτηγό-πλ-1615930

Ένα φορτηγό πλοίο τουρκικής ιδιοκτησίας χτυπήθηκε από πύραυλο στο λιμάνι της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, σύμφωνα με βίντεο από τη σκηνή και πηγές από τον τομέα της ναυτιλίας.

Ο πύραυλος χτύπησε τη γέφυρα του πλοίου «Tuzla» την Τρίτη, δήλωσε η εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey. Σε βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα φαίνονται φλόγες να «πνίγουν» την αίθουσα διοίκησης.

Το πρακτορείο Reuters, που μεταδίδει την είδηση, μπόρεσε να επιβεβαιώσει την τοποθεσία από τα πλοία και τα κτίρια που φαίνονται στο βίντεο, τα οποία ταίριαζαν με αρχεία και δορυφορικές εικόνες της περιοχής. Το Reuters, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την ημερομηνία λήψης των βίντεο.

Το πλοίο, το οποίο έχει «κολλήσει» στο λιμάνι από τον Φεβρουάριο του 2022, διαχειριζόταν από την Cayeli Shipping, η οποία δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια.

Μια ναυτιλιακή πηγή δήλωσε ότι υπάρχουν 12 τουρκικά πλοία παγιδευμένα σε ουκρανικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του πλοίου στη Χερσώνα, τα οποία δεν καλύπτονται από τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που συνήφθη με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

«Υπήρξε μια επίθεση χθες το βράδυ, πιθανότατα στο λιμάνι. Τα τουρκικά πλοία στη Χερσώνα επανδρώνονται με λιγοστό πλήρωμα, οπότε δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή απώλειες», δήλωσε η ίδια πηγή στο πρακτορείο.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook