Πυρά κατά επιστήμονα που «τρόλαρε» τους ακολούθους του… με τη φωτογραφία ενός λουκάνικου

πυρά-κατά-επιστήμονα-που-τρόλαρε-το-1500766

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο παγκοσμίου φήμης φυσικός Etienne Klein, όταν μια χιουμοριστική ανάρτηση στην οποία προέβη, μπέρδεψε τους ακολούθους του στο Twitter με πολλούς να προχωρούν στην αναδημοσίευσή της κάνοντας λόγο για «μια ακόμα σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη».

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για την φωτογραφία ενός λουκάνικου, όμως ο Etienne klein ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω στιγμιότυπο αποτελούσε την πιο πρόσφατη εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb από τον αστερισμό του Κενταύρου συνοδεύοντας την ανάρτηση με την εξής περιγραφή «Αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας… Ένας καινούργιος κόσμος αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα».

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αστειευόταν, όμως ήταν πολλοί αυτοί που δεν αντιμετώπισαν την πλάκα του με το ίδιο χιούμορ. Σχολίασαν, μάλιστα, πως ως καταξιωμένος επιστήμονας δεν θα έπρεπε να ξεγελά το κοινό που τον εμπιστεύεται. Άλλωστε δεν ήταν λίγοι οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι που αναπαρήγαγαν την παραπάνω ανάρτηση ως «είδηση».

Σε δεύτερο χρόνο ο klein πρόσθεσε «Σύμφωνα με τη σύγχρονη κοσμολογία, κανένα αντικείμενο της κατηγορίας των ισπανικών αλλαντικών, δεν έχει εντοπιστεί πουθενά, εκτός της Γης (…) Ας μάθουμε να είμαστε επιφυλακτικοί με τα επιχειρήματα της εξουσίας, όπως και με την αυθόρμητη ευγλωττία ορισμένων εικόνων…».

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook