Public Issue: Βελτίωση κλίματος | Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ | Καταλληλότερος ο Σαμαράς

public-issue-βελτίωση-κλίματος-μπροστά-ο-συριζα-14156

Το βελτιωμένο κοινωνικό κλίμα, τη δυναμική των κομμάτων αλλά και την πρόθεση ψήφου, παρουσιάζει το Βαρόμετρο Δεκεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

  •  Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ
  •  Δεύτερη η ΝΔ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή
  •  Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 60%

Τι δείχνει αναλυτικά η δημοσκόπηση

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Στην πρόθεση ψήφου (με αποχή ή Λευκά στο 19,5%) πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%, δεύτερη η ΝΔ με 26%, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 10,5%, τέταρτοι οι ΑΝΕΛ με 9%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 8%, έκτη η ΔΗΜΑΡ με 6,5% και έβδομο το ΚΚΕ με 5,5%.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ

Στην παράσταση νίκης πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 60%, ποσοστό αυξημένο κατά μια μονάδα (59%) από τον προηγούμενο μήνα, αλλά αυξημένο κατά 19 από τον Σεπτέμβριο (41%) και δεύτερη η ΝΔ με 25%, ποσοστό ελαφρά μειωμένο από τον προηγούμενο μήνα (26%), αλλά μειωμένο κατά 18 μονάδες από τον Σεπτέμβριο (43%).

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σταθερά καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 40% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.

Αυξημένο κατά τρεις μονάδες, στο 35%, σε σχέση με τον Νοέμβριο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που κρίνει ως καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ μειωμένο κατά μία μονάδα, στο 23% είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί καλύτερη μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, για το 37%, η καλύτερη κυβέρνηση είναι καμία από τις δύο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με 49% (σταθερό ποσοστό), ενώ αυξημένα είναι τα ποσοστά όλων των αρχηγών σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο του Νοεμβρίου.

Δεύτερος δημοφιλέστερος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 44% (+2) και ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς με 40% (+2) και Πάνος Καμμένος επίσης με 40% (+3).

Στη συνέχεια ακολουθεί η Αλέκα Παπαρήγα με 26% (+3), ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24% +4 (τη μεγαλύτερη μεταβολή) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 17% (+2).

Πάντως, μπορεί ο κ. Κουβέλης να παραμένει με 49% ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, αλλά η δημοτικότητά του πριν από τις εκλογές ήταν στο 66%.

Επίσης, πεσμένη είναι η δημοτικότητα του κ. Βενιζέλου, η οποία πριν από τις εκλογές ήταν στο 32%.

Σχεδόν ίδια είναι η δημοτικότητα του κ. Σαμαρά. Σε σύγκριση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού παρουσιάζει μεγαλύτερες διακυμάνσεις, καθώς τον Ιούλιο, δηλαδή ένα μήνα μετά τις εκλογές, ήταν στο 50%.

Το αντίστοιχο διάστημα η δημοτικότητα του κ. Τσίπρα ήταν στο 47% και μετά από μία πτώση στο 41% τον Οκτώβριο, στα δύο τελευταία Βαρόμετρα παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook