Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Εντοπίστηκε νεκρό ένα μέλος του πληρώματος

πτώση-ελικοπτέρου-στη-σάμο-εντοπίστη-1485618

Τραγωδία στη Σάμο καθώς νεκρό εντοπίστηκε το τρίτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή και ενώ ένα ακόμα άτομο αγνοείται (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε από ελικόπτερο που συμμετείχε στην έρευνα και στη συνέχεια έσπευσε σκάφος του λιμενικού όπου και τον περισυνέλεξε νεκρό.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση διέσωσαν τον Ρουμάνο πιλότο ο οποίος έχει μεταφερθεί στην ακτή κατόπιν περισυλλογής του από ψαράδικο και ένα ακόμα άτομο στον οποίο έγινε παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Η συγκλονιστική διάσωση του πιλότου

Συγκλονίζει η στιγμή της διάσωσης του Ρουμάνου πιλότου του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σε βίντεο του samos24.gr εμφανίζεται ο ένας από τους δύο διασωθέντες – εκ των 4 μελών του πληρώματος – και ο οποίος μεταφέρεται με φορείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ προηγουμένως τον είχε εντοπίσει και τον βοήθησε αλιευτικό πλοίο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος διασωθείς είναι πιλότος ο οποίος αυτή την ώρα δίνει πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού.

Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής κάνει λόγο για έναν διασωθέντα ενώ νωρίτερα οι ίδιες πηγές ανέφεραν δύο δασωθέντες.

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης ενισχύονται συνεχώς από σκάφη του Λιμενικού, είναι σε ανοικτή γραμμή το Πολιτικής Προστασίας με το Ναυτιλίας.

Το χρονικό

Το ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή στη Σάμο κοντά στην παραλία Αγία Μαρίνα και ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση φωτιάς στο νησί και ενώ είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.

Το πλήρωμα του Ε/Π ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Μόλις βρέθηκαν δυο διασωθέντες από το λιμενικό.

Συναγερμός στις Αρχές καθώς μισθωμένο ελικόπτερο που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς έπεσε στη θάλασσα στην παραλία του Αγίου Μηνά στη Σάμο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για ιδιωτικό μισθωμένο ελικόπτερο Mi-8 το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν για την επιχείρηση διάσωσης των επιβαίνοντων όλα τα εναέρια μέσα και το Λιμενικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook