Πτήση τουρκικού drone πάνω από το Αιγαίο – Δεύτερη φορά φέτος

πτήση-τουρκικού-drone-πάνω-από-το-αιγαίο-1357179

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) εισήλθε στο FIR Αθηνών το απόγευμα της Παρασκευής. Χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, στις 17:51 μ.μ., στα 19.000 πόδια.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του έτους που τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πετά πάνω από την Κανδελιούσσα, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Στις 3 Ιανουαρίου, τουρκικό drone είχε πετάξει στα 19.000 πόδια στις 14:48 μ.μ..

Μπαράζ παραβάσεων

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, εκτός από το συγκεκριμένο τουρκικό UAV, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης 1 ζεύγος τουρκικών F-16, 1 ζεύγος τουρκικών F-4, 4 τουρκικά ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη ATR-72 και 1 CN-235 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλο ενα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Καταγράφηκαν συνολικά 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου (η μία ήταν η υπέρπτηση στην Κανδελιούσσα) σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV πτητικά μέσα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook