Πτήση ματαιώθηκε εξαιτίας φάρσας – Έστειλαν φωτογραφίες από αεροπορικά δυστυχήματα στους επιβάτες

πτήση-ματαιώθηκε-εξαιτίας-φάρσας-έσ-1194127

Μία πτήση της τουρκικής εταιρείας, AnadoluJet, δεν απογειώθηκε ποτέ από το κεντρικό αεροδρόμιο του Ισραήλ, καθώς οι επιβάτες έλαβαν φωτογραφίες από συντριβή ενός άλλου αεροπλάνου, κάτι που προκάλεσε τρόμο στην καμπίνα και ανάγκασε τον κυβερνήτη να μην κάνει το ταξίδι.

Την ώρα που το αεροπλάνο βρισκόταν καθ’ οδόν για τον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου του Ισραήλ, αρκετοί επιβάτες έλαβαν στα κινητά τους φωτογραφίες από μια πτήση της Turkish Airlines που συνετρίβη στην Ολλανδία το 2009 και ενός άλλου αεροπορικού δυστυχήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2013, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ynet.

Αμέσως, ενημέρωσαν το πλήρωμα του αεροσκάφους, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε τον κυβερνήτη και έτσι έλαβε την απόφαση να μην απογειωθεί και να καλέσει τις Αρχές. Τόσο οι επιβάτες όσο και οι αποσκευές τους ελέγχθηκαν ξανά, πριν απογειωθεί η πτήση τελικά μετά από πέντε ώρες.

Για το περιστατικό κρίθηκαν ύποπτοι αρκετοί νεαροί Ισραηλινοί και ανακρίνονται, για κάτι που φαίνεται τελικά να ήταν μια κακόγουστη φάρσα. Το αεροπλάνο είχε 160 επιβάτες.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται την ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet, οι εικόνες έφτασαν στα κινητά των επιβατών μέσω του AirDrop, μιας υπηρεσίας της Apple που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν αρχεία από τη μια συσκευή της Apple στην άλλη σε μικρές αποστάσεις. Όλες οι εικόνες ελήφθησαν σε iPhone, αναφέρει το τοπικό μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπήρξε άλλο ένα περιστατικό που προκάλεσε τρόμο στους επιβάτες, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όταν μια οικογένεια Αμερικανών είχε στις αποσκευές της μια οβίδα, την οποία ήθελε να πάρει για σουβενίρ!

Με πληροφορίες από BBC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook