«Ψυχρολουσία» από τον Έλον Μασκ στους εργαζόμενους του Twitter – Υπαινίχθηκε απολύσεις πριν καν το εξαγοράσει

ψυχρολουσία-από-τον-έλον-μασκ-στους-1416789

Μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους της Twitter που συνάντησαν τον Έλον Μασκ για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωσή του τον Απρίλιο ότι θέλει να εξαγοράσει την πλατφόρμα.

Ο δισεκατομμυριούχος υπαινίχθηκε μείωση των θέσεων εργασίας, σε περίπτωση που ολοκληρώσει επιτυχώς τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως η εξ αποστάσεως εργασία, η ελευθερία του λόγου και η πιθανή ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Σε κάθε περίπτωση, κατηγορηματικός παραμένει ως προς το ζήτημα των ψεύτικων λογαριασμών, ξεκαθαρίζοντας ότι ίσως εγκαταλείψει τη συμφωνία, εάν δεν του δοθούν τα στοιχεία που ζητά.

Σε μια ευρεία βιντεοκλήση με τους υπαλλήλους, ο Μασκ ανέφερε ότι οι απολύσεις στην εργασία θα εξαρτηθούν από την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. «Η εταιρεία χρειάζεται να είναι υγιής. Τώρα, τα έξοδα υπερβαίνουν τα έσοδα» είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι όποιος συνεισφέρει δεν έχει τίποτα να φοβάται. Επίσης, δήλωσε ότι προτιμά την εργασία από το γραφείο, εκτός αν για κάποιον υπάρχουν εξαιρετικές συνθήκες.

Γκρίνια σε κανάλι εσωτερικής επικοινωνίας

Ο Έλον Μασκ δεν έδωσε στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις. Οι υπάλληλοι πάντως του twitter συζήτησαν σε ένα κανάλι εσωτερικής επικοινωνίας τα όσα άκουσαν και δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τις απόψεις του σχετικά με την επιχείρηση και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

Παράλληλα, συζήτησε και για τα όσα συμβαίνουν εκτός Γης, παραδεχόμενος ότι δεν έχει δει φυσικά στοιχεία για εξωγήινους. «Μπορούμε να ταξιδέψουμε σε άλλα πλανητικά συστήματα και να δούμε εάν υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός;» ρώτησε, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα θα μπορούσε να βοηθήσει τον πολιτισμό και τη συνείδηση.

Εργαζόμενοι της SpaceX στρέφονται εναντίον του

Την ίδια ώρα, μια ομάδα εργαζομένων στην SpaceX, όπου ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος αποκάλεσε τον εκκεντρικό επιχειρηματία ως «συχνή πηγή απόσπασης της προσοχής και αμηχανίας» κατά τη διάρκεια εσωτερικής επιστολής προς τα στελέχη της εταιρείας.

Επίσης, ο Έλον Μασκ παρέλαβε και την αγωγή ενός επενδυτή του κρυπτονομίσματος Dogecoin, που ζητά αποζημίωση 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την κατηγορία ότι δημιούργησε ένα σύστημα πυραμίδας για να ανεβάσει την τιμή του. Η αγωγή έγινε στη Νέα Υόρκη και ο ενάγων υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε την δύναμή του, καθώς είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το κρυπτονόμισμα για κέρδος, έκθεση και διασκέδαση.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook