«Ψυχρές» οι σχέσεις Μόσιαλου – Μητσοτάκη – Αιτία οι… πατέντες των εμβολίων

ψυχρές-οι-σχέσεις-μόσιαλου-μητσοτ-1172741

Η πολιτική αντιπαράθεση για την πατέντα των εμβολίων έχει περάσει από… σαράντα κύματα: αρχικώς, η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον καθηγητή της πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλία Μόσιαλο, που την έχει εκθέσει τηλεφωνικά, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα -αφού μιλάει τηλεφωνικά και με τους δύο.

Η συνέχεια ήταν πως ο πρωθυπουργός αρθρογράφησε επ’ αυτού -αφού άλλωστε έχει ορίσει τον Μόσιαλο εκπρόσωπο της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, όταν το θέμα «ξεχάστηκε» και άρχισαν να εντοπίζονται οι πρώτες καθυστερήσεις στην παραγωγή εμβολίων, την ιδέα εγκολπώθηκε -με αναφορά στον Μόσιαλο- ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την σχετική συζήτηση, κατηγόρησε ειρωνικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει να κρατικοποιήσουμε την Pfizer» και έτσι, απαξίωσε την ιδέα.

Σύμφωνα με το matrix24.gr αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Ηλία Μόσιαλο, εξ ού και ο καθηγητής του LSE φέρεται ενοχλημένος με το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook