Ψώνια στο σουπερμάρκετ: 6 τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων

ψώνια-στο-σουπερμάρκετ-6-τρόποι-για-εξο-1565836

Τα ψώνια στο σουπερμάρκετ έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε ένα παράγοντα άγχους λόγω των αυξημένων τιμών αλλά και των πειρασμών που μας ωθούν ενίοτε να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαμε υπολογίσει.

Και επειδή είμαστε ενάντια τόσο στη σπατάλη φαγητού όσο και στη σπατάλη χρημάτων, σας έχουμε συγκεντρώσει 6 χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε τον λογαριασμό του σουπερμάρκετ σε ένα λογικό πλαίσιο.

Συμβουλευτείτε «Το καλάθι του νοικοκυριού»

Κάθε σουπερμάρκετ έχει καταρτίσει τη δική του λίστα, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο online όσο και στην υποδοχή των καταστημάτων του. Αν θεωρείτε ότι κάποια από αυτά τα προϊόντα ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, δεν αρκεί παρά να τα δοκιμάσετε και να μειώσετε έτσι το τελικό ποσό που θα πληρώσετε.

Online αναζητήσεις ή/και αγορές

Προτού επισκεφθείτε το σουπερμάρκετ, είναι καλό να κάνετε πρώτα μια έρευνα αγοράς στο Ίντερνετ. Αν μπείτε στο e-katanalotis, θα βρείτε μαζεμένες τις προσφορές όλων των αλυσίδων. Αν κάνετε τα ψώνια σας διαδικτυακά, μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες τιμές στα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν. Εκτός αν εντοπίσετε όλα όσα σας ενδιαφέρουν σε ένα μέρος. Εναλλακτικά, μπορείτε να χωρίσετε τα ψώνια σας ανά αλυσίδα, ανάλογα με τις τιμές που θα βρείτε, αλλά αυτό προϋποθέτει να επισκεφθείτε 2 ή και 3 μέρη, οπότε εκεί ανεβαίνει το κόστος σε σπατάλη βενζίνης-πετρελαίου αλλά και χρόνου!

Προσφορές

Υπάρχουν προϊόντα που είναι συνήθως πιο ακριβά (όπως καφές, σαμπουάν, αφρόλουτρα, καθαριστικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής), τα οποία μπαίνουν συχνά σε προσφορές και μόνο τότε αξίζει να τα αγοράσετε και να στοκάρετε. Μην περιμένετε να σας τελειώσουν ώστε να αναγκαστείτε να τα προμηθευτείτε στην αρχική τιμή τους. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε μεγαλύτερες ποσότητες, μόνο όταν τα βρίσκετε σε προσφορά.

Προσοχή όμως! Και εδώ οι προσφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια λογική ματιά και βάσει προγραμματισμού. Αν έχετε στοκ από τα προϊόντα που βρίσκετε πιο φθηνά, δεν χρειάζεται να τα αγοράσετε επειδή απλώς τα βρήκατε σε πιο προσιτή τιμή. Αν αγοράζετε πράγματα που ουσιαστικά δεν έχετε ανάγκη, ο λογαριασμός και πάλι θα αυξηθεί χωρίς λόγο.

Τα βασικά μας προϊόντα

Όταν μπαίνετε σε ένα κατάστημα τροφίμων, να έχετε στο νου σας ότι τα πιο βασικά προϊόντα, όπως το γάλα και το ψωμί βρίσκονται συνήθως στο βάθος, ώστε να μας εξαναγκάζουν να περάσουμε ανάμεσα σε μια πληθώρα πειρασμών μέχρι να φτάσουμε σε αυτά! Αν το έχουμε αυτό στο μυαλό μας, δεν θα μας παρασύρουν … Σειρήνες που συναντάμε στον δρόμο μας!

Τα προϊόντα-πειρασμοί στην είσοδο του σουπερμάρκετ

Σε κάθε σουπερμάρκετ, είτε μεγαλύτερο είτε μικρότερο, υπάρχουν τα σημεία που είναι στην είσοδο και δίπλα στα ταμεία, σε περίοπτη συνήθως θέση, όπου τοποθετούνται εποχιακά προϊόντα και προσφορές. Είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μας ελκύουν την προσοχή και να μας βάζουν σε πειρασμό να τα αγοράσουμε. Εμείς ωστόσο, θα πρέπει να μείνουμε πιστοί στη λίστα μας και να κάνουμε τις απαραίτητες αγορές χωρίς να γεμίσουμε το καλάθι μας με πράγματα που δεν έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Ακριβότερα vs φθηνότερα προϊόντα

Σε κάθε σουπερμάρκετ τα ακριβότερα προϊόντα τοποθετούνται συνήθως στο ύψος των ματιών μας, ώστε να πέφτει κατευθείαν εκεί το βλέμμα και να προτιμούμε σε σχέση με τα φθηνότερα της ίδιας κατηγορίας. Οπότε να έχουμε το νου μας να κοιτάμε και πιο ψηλά και πιο χαμηλά, ώστε να δούμε όλη την γκάμα των προϊόντων και των τιμών.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook