Ψώνια για λίγους και «καλούς» – Τι λέει για την κίνηση στην Χριστουγεννιάτικη αγορά η Δώρα Κυριακάκη

ψώνια-για-λίγους-και-καλούς-τι-λέει-1597925

Σε αγορές για τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος περιορίστηκαν οι Χανιώτες τα Χριστούγεννα, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Δώρα Κυριακάκη, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 για την κίνηση των καταναλωτών τις ημέρες των εορτών. Όπως είπε η κ. Κυριακάκη, οι Χανιώτες επισκέφθηκαν τις τοπικές επιχειρήσεις και ψώνισαν, ο καθένας όμως μέχρι εκεί που του επέτρεπε το πορτοφόλι του:

«Ο καλός καιρός βοήθησε πολύ αυτές τις ημέρες. Ο κόσμος που κατέβηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στα καταστήματα ήταν αρκετός. Σε κάθε περίπτωση έγιναν αγορές, άλλες μεγαλύτερες άλλες μικρότερες. Ψώνισαν στους πολύ κοντινούς τους ανθρώπους, παιδιά, οικογένεια. Το δώρο και οι επιδοτήσεις που ίσως μπήκαν, βοήθησαν την αγορά να τονωθεί.».

 

Δώρα Κυριακάκη: «Οι καταναλωτές είναι ενημερωμένοι»

Οι καταναλωτές κατά τις αγορές τους, δεν διστάζουν να ζητήσουν καλύτερες τιμές, με δεδομένο ότι υπάρχει οικονομική δυσκολία λόγω και της ακρίβειας που επικρατεί:

«Ο κόσμος ζητάει καλύτερες τιμές στις τοπικές επιχειρήσεις. Οι καταναλωτές πλέον είναι ενημερωμένοι, το ψάχνουν και μέρες πριν αυτό που θέλουν να αγοράσουν, συγκρίνουν τις τιμές, γιατί η ακρίβεια μας έχει χτυπήσει όλους μας».

Οι έμποροι των Χανίων ευελπιστούν σε μια ακόμη τονωτική ένεση των επιχειρήσεών τους τις τελευταίες μέρες του χρόνου, οπότε τα καταστήματα θα λειτουργούν και με συνεχές ωράριο. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο Παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

«Περιμένουμε και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς που είναι μια δυνατή ημέρα, οπότε ευχόμαστε η αγορά να πάει ακόμα καλύτερα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook