Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

ψητός-ξιφίας-με-φρέσκια-σάλτσα-ντομάτ-1533901

Ένα υπέροχο πιάτο με βάση το ψάρι που συνδυάζεται με ωραία ζουμερή ντομάτα.

της Tina Webb

Έτοιμο σε 25′

Υλικά

4 φέτες ξιφία

6 ντομάτες ώριμες

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο

1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη

χυμό από μισό λεμόνι

χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες.

Τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.

Αφήνετε τα αρώματα της σάλτσας να αναμιχθούν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τις φέτες ξιφία σε πιάτα με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρετε με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook