Ψητός σολομός με σάλτσα από τζίντζερ, σόγια και μουστάρδα

ψητός-σολομός-με-σάλτσα-από-τζίντζερ-σ-1451435

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 κ. γλ. σησαμέλαιο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το τζίντζερ και το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
  • Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη.
  • Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε με πιπέρι και αλάτι.
  • Ψήστε στο γκριλ για 10- 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, αλείφοντας το γλάσο πάνω από το σολομό κατά τα τελευταία 1- 2 λεπτά ψησίματος.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook