Ψητός σολομός με σάλτσα από τζίντζερ, σόγια και μουστάρδα
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 3 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
- 1/4 κ. γλ. σησαμέλαιο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το τζίντζερ και το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη.
- Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε με πιπέρι και αλάτι.
- Ψήστε στο γκριλ για 10- 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, αλείφοντας το γλάσο πάνω από το σολομό κατά τα τελευταία 1- 2 λεπτά ψησίματος.
newsbeast.gr