Ψητό κοτόπουλο με σαλάτα από φασολάκια, αγγούρι και δυόσμο

ψητό-κοτόπουλο-με-σαλάτα-από-φασολάκι-1233959

Μία ελαφριά και απολαυστική πρόταση για μεσημεριανό ή βραδινό, που συνδυάζει ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου με ξεχωριστή σαλάτα από φασολάκια.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:30′ Χρόνος αναμονής:30 λεπτά

Υλικά

600γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, σε κύβους των 15-20γρ.

50ml ελαιόλαδο

150γρ. κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν (το βάζετε σε νερό και πάγο)

500γρ. φασολάκια τσαουλιά κομμένα στη μέση, μπλανσαρισμένα για 3 λεπτά

3 αγγουράκια, κομμένα σε μισοφέγγαρα

150γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη ζουλιέν

1 ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο

1 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα

τα κοτσάνια από το 1 ματσάκι κόλιανδρο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

2 πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)

50ml χυμό λεμονιού

ξύσμα από 2 λεμόνια

30ml fish sauce

40γρ. ζάχαρη καστανή

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάδας ώστε να γίνουν πάστα. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με τη μισή μαρινάδα για 30 λεπτά.

Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας.

Βγάζετε τα κρεμμύδια από το νερό με τον πάγο και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το αγγούρι, το δυόσμο, τον κόλιανδρο και το υπόλοιπο dressing. Αλατοπιπερώνετε με προσοχή γιατί η fish sauce έχει ήδη αλάτι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε πολύ υψηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook