«Ψηλά το κεφάλι και αναδρανιστά»: Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου από το κρεβάτι του νοσοκομείου

ψηλά-το-κεφάλι-και-αναδρανιστά-το-μή-1111860

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν την Κυριακή τα λόγια του βοηθού επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου. Από το βήμα του μητροπολιτικού ναού του Ηρακλείου, ο Επίσκοπος Κνωσού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σεβαστού ποιμενάρχη που εδώ και δυο εβδομάδες νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. «Ψηλά το κεφάλι και αναδρανιστά» είναι μήνυμα του αρχιεπισκόπου Ειρηναίου που από το κρεβάτι του πόνου δεν παύει να νοιάζεται για το ποίμνιό του και -όπως αποκάλυψε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης- να προσεύχεται για τον ίδιο να γίνει του Θεού το θέλημα κι όχι των ανθρώπων.

Μιλώντας από καρδιάς ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης, μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες προς κάθε κατεύθυνση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, που εδώ και δυο εβδομάδες δοκιμάζεται νοσηλευόμενος στο ΠΑΓΝΗ.

Αγωνιά για το ποίμνιό του

Λίγο πριν το τέλος της θείας λειτουργίας και αφού είχε προηγηθεί προσευχή και δέηση για την ενίσχυση της υγείας του Σεβασμιωτάτου την οποία είχε παραγγέλλει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με συνοδικό εγκύκλιο σημείωμα της, ο επίσκοπος Κνωσού μίλησε για τις στιγμές του Αρχιεπισκόπου στο κρεβάτι του πόνου, αποκαλύπτοντας πως ακόμα κι αυτές τις δύσκολες ώρες ο σεβαστός ποιμενάρχης αγωνιά για το ποίμνιό του.

Όπως τόνισε ο βοηθός επισκόπου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είναι αυτός που δίνει κουράγιο σε όλους αποτελώντας ακόμα και σ’ αυτή τη δύσκολη για τον ίδιο ώρα, παράδειγμα. Μάλιστα, ο σεπτός Ιεράρχης, από το κρεβάτι της νευρολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ στέλνει μήνυμα δύναμης και κουράγιου.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook