Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε ο Μπόρις Τζόνσον: Παραμένει στη θέση του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας

ψήφο-εμπιστοσύνης-πήρε-ο-μπόρις-τζόνσ-1308898

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στο πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε 211 ψήφους εμπιστοσύνης, έναντι 148 συντηρητικών βουλευτών που υπερψήφισαν την πρόταση μομφής.

Πρόκειται για μία πρακτική νίκη, αφού αποτρέπει νέα κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Τζόνσον για τον επόμενο χρόνο, δεν αποτελεί όμως πολιτική νίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας έγινε από συντηρητικούς βουλευτές οι οποίοι έχουν διαρρήξει τις σχέσεις του με τον Μπόρις Τζόνσον γεγονός που σημαίνει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν ελέγχει το κόμμα του, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις ότι παραβίαζε συνεχώς την καραντίνα στην πρωθυπουργική κατοικία.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, όπως μεταδίδουν τα media στην Αγγλία, αντιμετωπίζει την ψηφοφορία ως ευκαιρία να τελειώσει η σχετική φημολογία και η κυβέρνησή του να συνεχίσει την πορεία της απρόσκοπτα. Τουλάχιστον αυτό διαρρέεται από την Downing Street.

«Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να τερματιστούν μήνες εικασιών και να επιτραπεί η κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει», σημείωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ευκαιρία να στηρίξει την υπόθεσή του στα μέλη του κοινοβουλίου και θα τους υπενθυμίσει ότι, όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους, δεν υπάρχει πιο εξαιρετική πολιτική ομάδα», κατέληξε.

Με νέο αναπτυξιακό νόμο και φοροελαφρύνσεις το «μασάζ» πριν την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Ο Μπόρις Τζόνσον απευθύνθηκε σήμερα στους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής εναντίον του, σε μια τελευταία προσπάθεια να τους πείσει να μην υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής εναντίον του.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε στους βουλευτές του κόμματός του ότι θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, σύμφωνα με μια πηγή των Συντηρητικών.

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του λίγο προτού να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος του.

Η πηγή αυτή είπε επίσης ότι ο Τζόνσον υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους, εφόσον παραμείνει στο αξίωμά του και προειδοποίησε τους βουλευτές να μην στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, παγιδεύοντας το κόμμα σε μια αέναη «ημέρα της μαρμότας».

«Δεν υποσχέθηκε κάποια συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή αλλά ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και ο ίδιος θα παρουσιάσουν το αναπτυξιακό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε το γενικό περίγραμμα του πώς βλέπει την ευρύτερη οικονομική εικόνα» είπε η πηγή αυτή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον είχε κοινοποιήσει νωρίτερα την απόφασή του να απευθυνθεί στους βολευτές των Συντηρητικών, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους πως «ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στο κόμμα του αργότερα σήμερα το απόγευμα».

«Ασφαλώς ο πρωθυπουργός είναι σταθερά της άποψης ότι δεν θα αποσπαστεί η προσοχή του από τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία και ο κόσμος», πρόσθεσε.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook