Ψηφίζουν σήμερα στη ΝΔ – Γιατί δεν θα γίνουν εκλογές στα Χανιά

ψηφίζουν-σήμερα-στη-νδ-γιατί-δεν-θα-γ-686862
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Μαρκουλάκης

Κρίσιμο τεστ στη ΝΔ από το φετινό Συνέδριο και τις σημερινές εκλογές, καθώς από την ανθρωπογεωγραφία που θα προκύψει, θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το εύρος των κεντροδεξιών και δεξιών επιρροών εντός του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία πάει σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη των 1000 Συνέδρων που θα λάβουν μέρος στα επόμενα δύο τακτικά συνέδρια του κόμματος, αλλά και των προέδρων των ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας ) και ΔΗΜΤΟ, όπως μετονομάστηκαν με απόφαση που λήφθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση με την αναδιάρθρωση του αυτοδιοικητικού χάρτη.

Το επόμενο γαλάζιο συνέδριο είναι προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο και είναι προφανές ότι αναζωπυρώνεται η διάθεση για συμμετοχή, καθώς η κλεψύδρα προς τις εκλογές έχει αρχίσει να αδειάζει. Άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης το έχει χαρακτηρίσει εκλογικό, καθώς θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν (αφού διεξάγονται κάθε δύο χρόνια).

Το φετινό Συνέδριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και οι αυριανές εκλογές, καθώς από την ανθρωπογεωγραφία που θα προκύψει, θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το εύρος των κεντροδεξιών και δεξιών επιρροών εντός του κόμματος καθώς και για τους μπροστάρηδες των επόμενων, κρίσιμων εκλογών, που θα γίνουν με απλή αναλογική. Που είναι ένα από τα κρίσιμα διακυβεύματα του επόμενου, προεκλογικού διαστήματος

Οι γαλάζιες εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα, εντάσσονται στην γενικότερη προσπάθεια για rebranding του κόμματος.

Μέχρι τις αρχές του περσινού χρόνου, λειτουργούσαν οι ΝΟΔΕ ( Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές ), οι οποίες, ωστόσο, τα τελευταία αρκετά χρόνια εμφάνιζαν εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης, με όλο και λιγότερα ενεργά στελέχη και μικρή έως ανύπαρκτη επαφή με τη ζώσα πραγματικότητα της κάθε τοπικής κοινωνίας, την οποία εκπροσωπούσαν.

Ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλεται να δοθεί μία «φρεσκάδα» στην όλη διαδικασία είναι ότι στην σημερινή εκλογή δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής των μελών της ΝΔ στις κάλπες και ψηφιακά. «Η ΝΔ πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί ξανά στις σύγχρονες ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες και γίνεται το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που δίνει το δικαίωμα στα μέλη του να συμμετάσχουν στη διαδικασία και ψηφιακά», λένε οι οργανωτές των εκλογών.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, δια ζώσης στα εκλογικά κέντρα ή ψηφιακά, έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ που είναι ταμειακώς ενήμερα, έχουν δηλαδή αποκτήσει ή ανανεώσει τη μπλε κάρτα ( 12 ευρώ για έναν χρόνο, 22 ευρώ για δύο χρόνια, 32 ευρώ για τρία χρόνια και 40 ευρώ για τέσσερα χρόνια) μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή.

Παρ ότι γενικότερα η έννοια του κόμματος φθίνει συν τω χρόνω, στη Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μαζική εγγραφή μελών στις Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος για την ανάδειξη των προεδρίων Τοπικών, Νομαρχιακών Οργανώσεων, προεδρείων Τοπικών Επιτροπών και συνέδρων.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, οι εγγραφές μελών έφτασαν τις 134.802 ευρώ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το 71% αφορά άνδρες και το 29% γυναίκες.

Όσον αφορά στο Νομό Χανίων, η εφορευτική επιτροπή της εκλογικής περιφέρειας, με δελτίο τύπου ενημέρωσε ότι “δεν θα διενεργηθεί ψηφοφορία στις 24 Οκτωβρίου 2021 καθώς οι υποψήφιοι είναι αριθμητικά ίσοι με τις θέσεις των απαιτούμενων εκλέξιμων θέσεων”.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την εγκύκλιο για την διενέργεια των Εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, για τις θέσεις προέδρων, συνέδρων και μελών ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΕ Περιφέρειας Χανίων, δεν θα διενεργηθεί ψηφοφορία στις 24 Οκτωβρίου 2021 καθώς οι υποψήφιοι είναι αριθμητικά ίσοι με τις θέσεις των απαιτούμενων εκλέξιμων θέσεων.

Οπότε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Χανίων, παραμένει ο Γιώργος Μαρκουλάκης.

One thought on “Ψηφίζουν σήμερα στη ΝΔ – Γιατί δεν θα γίνουν εκλογές στα Χανιά

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ… ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.
    Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΗΔΗ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 100%.
    ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟN ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
    https://www.kathimerini.gr/world/1014140/dieyryne-ta-pososta-toy-o-kim-giongk-oyn-stis-fetines-ekloges/
    XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
    ΠΑΠΠΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΣΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΟΥ ΛΕΩ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook