Ψηφίζουν μαζί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «μια τρύπα στο νερό» – «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ

«Παρών» θα δηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία επί της τροπολογίας για το μπλόκο στην εκλογική κάθοδο Κασιδιάρη. Την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία έκανε γνωστή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο υπουργός παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έκανε δεν έλαβε υπόψιν του τις αντιρρήσεις όχι μόνο τις δικές μας αλλά και άλλων δυνάμεων που επί της αρχής ειπώθηκαν σε σχέση με τη προτεινόμενη διάταξη. Έτσι ουσιαστικά ανοίγουμε μια κερκόπορτα που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιλέγει με βάση το δικό της σκεπτικό να μη δημιουργηθούν οι όροι μιας πλατιάς πλειοψηφίας εντός του κοινοβουλίου που να στηρίξει μια διάταξη που θα έθετε ουσιαστικούς φραγμούς χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους στη δράση των σύγχρονων ναζί.

Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτός ο τρόπος, αυτή η εμμονή της κυβέρνησης δεν μας επιτρέπει να ψηφίσουμε τη συγκεκριμένη διάταξη, κατά συνέπεια θα οδηγηθούμε στο “παρών”. Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μια ρύθμιση η οποία θα έρθει να αλλάξει ενδεχομένως τον χαρακτήρα της ελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης, γνωστοποιώντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία.

Για πράξη πολιτικής δειλίας μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, «να μην κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να πει ευθέως ότι θέλει να κατέβει ο Κασιδιάρης για να δυσκολέψει την αυτοδυναμία της ΝΔ».

Ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ

Υπέρ της διάταξης θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη «καταθέσαμε παρατηρήσεις που οδήγησαν στη βελτίωση μιας τροπολογίας που, όπως είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας, παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα. Κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς την συνταγματική αρτιότητα της, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης».

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ