Ψηφίστηκε το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ για το 2020 – Που κυμαίνονται οι τιμές, σε περισσότερους το Κοινωνικό Τιμολόγιο | Photos

ψηφίστηκε-το-τιμολόγιο-της-δευαχ-για-τ-990141

Στα ίδια επίπεδα με τα ποσά του 2019, παραμένει και για το νέο έτος το τιμολόγιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Χανίων (ΔΕΥΑΧ) για τους δημότες των Χανίων.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη που εισηγήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, τόνισε ότι τα τιμολόγια της επιχείρησης για το έτος 2020 θα παραμείνουν αμετάβλητα, ενώ θα αυξηθούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου με την ένταξη της κοινωνικής ομάδας των ανασφάλιστων δημοτών.

Συνολικά, οι δημότες που θα ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της επιχείρησης ανέρχονται για το 2020 στους 1.200 περίπου, μεταξύ των οποίων είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ και πλέον συμπεριλαμβάνονται και οι ανασφάλιστοι πολίτες. Μάλιστα τονίστηκε ότι όσοι πολίτες αποδεδειγμένα είναι στα όρια της φτώχειας, θα απαλλάσσονται από τα χρέη που διατηρούν στη δημοτική επιχείρηση.

Στις προθέσεις της επιχείρησης όπως είπε η κ. Χατζηδάκη, είναι επιπλέον να επέλθει μια εξισορρόπηση ανάμεσα στους πολίτες ανάλογα με την κατανάλωση που κάνουν, με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Μάλιστα η κα Χατζηδάκη, τόνισε ότι η επιχείρηση θα προχωρήσει σε αίτημα για αποπληρωμή των δημοτών που διατηρούν χρέη χρόνων προς τη ΔΕΥΑΧ, με τους ισχύοντες διακανονισμούς που υπάρχουν με εξαιρετικά ευνοϊκούς τρόπους εξόφλησης. Αναφέρθηκε δε και στις αγωγές που έχει καταθέσει η επιχείρηση σε βάρος των μεγαλοφειλετών.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, από μεριάς της αντιπολίτευσης ο Άρης Παπαδογιάννης, είπε ότι θα στηρίξει την εισήγηση ωστόσο θα πρέπει να διερευνηθεί το πως θα γίνου μειώσεις συνολικότερα στους δημότες.

Από μεριάς της παράταξης Δαμιανάκη, δηλώθηκε ότι υπερψηφίζεται το νέο τιμολόγιο, ενώ  για την παράταξη Αρχοντάκη, η Νάνσυ Αγγελάκη δήλωσε ότι υπερψηφίζει την εισήγηση ωστόσο έθεσε τους προβληματισμούς που υπάρχουν για το ισοζύγιο που ισχύει στον όγκο του νερού που καταναλώνεται σε σχέση με αυτά που μπαίνουν. Εκεί όπως είπε εντοπίζονται τα προβλήματα διαρροών ειδικά στους πρώην περιαστικούς δήμους.

Ο Τάσος Βάμβουκας, υπεραμύνθηκε της δουλειάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στην δημοτική επιχείρηση και απέδωσε την μη αύξηση των τιμολογίων στο έργο που κατεβλήθη επί των ημερών του, υπερψηφίζοντας και αυτός την εισήγηση.

Τις πολιτικές που επηρεάζουν τις τιμές στις υπηρεσίας και τα αγαθά που παράγει και ο δήμος Χανίων σχολίασε ο Γιάννης Σαρρής σχετικά με το τιμολόγιο, ψηφίζοντας πάντως την τιμολογιακή πολιτική για το νέο έτος.

Από τη μεριά του ο Νίκος Βουρλάκης, ξεκαθάρισε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, ενώ ο Σεραφείμ Ρίζος έκανε μια κριτική για το πως κινείται η λογική της τιμολόγηση αλλά και το ποιοι είναι οι δικαιούχοι στις κοινωνικές ομάδες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook