Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό με τις ψήφους της ΝΔ – Καταργήθηκε η «13η σύνταξη»

Δεκτό επί της αρχής και επί του συνόλου, μετά και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».

Επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47, για την κατάργηση της «13ης σύνταξης», επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές και κατά 128 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι η λεγόμενη «13η σύνταξη» ψηφίστηκε πέρσι ως μόνιμο μέτρο, με τη ΝΔ ωστόσο να το αποκαλεί «προεκλογικό επίδομα». Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης πριν από μερικές εβδομάδες είχε πει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά: «Για εμένα και τη ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ 13η σύνταξη. Αυτό ήταν προεκλογικό επίδομα για να εξαγοράσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο των συνταξιούχων. Το ψηφίσαμε διότι είμαστε πάντοτε υπέρ του να παίρνει χρήματα ο κόσμος».

Πηγή: altsantiri.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ