Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

ψήφισμα-του-δημοτικού-συμβουλίου-χαν-911203

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 36 απόφαση, που έλαβε στις 29/1/2020, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την καταδίκη της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ

Αναλυτικά το ακόλουθο ψήφισμα:

Παραμονή Χριστουγέννων η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία που υπέγραψε στις 5/10/19 με τις ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων. Στις 2 Γενάρη υπογράφτηκε στην Αθήνα η συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EASTMED, που έχει ήδη ψηφιστεί ως νόμος στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή τα σύνορα των ΑΟΖ κάθε χώρας στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου αμφισβητούνται από τη «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, προηγούμενη και σημερινή, προωθεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων για το μοίρασμα του μεριδίου στη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου μαζί με τους μεγάλους διεθνείς «παίκτες».

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ στην μέση ανατολή, φέρνουν ιδιαίτερα τον τόπο μας και το λαό της περιοχή μας μπροστά σε σοβαρούς κινδύνους. Βάζει στο στόχαστρο άμεσης επέμβασης την περιοχή μας και τον λαό της, για ξένα συμφέροντα από αυτόν. Μεταξύ άλλων προβλέπεται μέχρι και η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων και πυρηνικών υποβρυχίων των ΗΠΑ στην περιοχή μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Χανίων. Ήδη η Τεχεράνη απειλεί με πλήγματα κατά αμερικανικών στόχων «εντός της ακτίνας δράσης της».

Υπάρχει συσσωρευμένη τραγική πείρα από τους σχεδιασμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) και των δρόμων μεταφοράς τους και τα παιγνίδια σε βάρος των λαών, όπως έδειξαν τα τελευταία χρόνια οι πόλεμοί στη Συρία, στη Λιβύη, ο διαμελισμός της Ουκρανίας. Συνέπεια τους οι στρατιές των προσφύγων και μεταναστών, που θαλασσοπνίγονται στο αιγαίο και αλλού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδοκιμάζει:

– Τη νέα συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, που εκτός των άλλων φέρνει τη χώρα μας και ιδιαίτερα τα Χανιά στο στόχαστρο, σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή.

– Την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας με την μεταφορά πυρηνικών και απαιτεί την απομάκρυνση της Βάσης από τη περιοχή μας.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook