Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χανίων για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

ψήφισμα-της-ελμε-χανίων-για-τον-θάνατο-1276426

Η ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει  την θλίψη της για την αναντικατάστατη απώλεια του μεγάλου μας δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια και η μουσική του είναι τεράστια παρακαταθήκη για τον λαό μας. Ο Μίκης έβαλε στο στόμα του απλού λαού λόγια μεγάλων ποιητών. Τα έργα του τραγουδήθηκαν σε απεργίες, συλλαλητήρια, σε θέατρα, σε ορχήστρες, σε χώρους δουλειάς, στο σχολείο. Οι δημιουργίες του ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας μας και αγαπήθηκαν από όλον τον κόσμο.

Ο ίδιος με το προσωπικό του παράδειγμα συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες, στο εργατικό κίνημα. Η μουσική του  βρίσκεται  μέσα σε κάθε σπίτι, δίνοντας  ακόμη και σήμερα μηνύματα  δύναμης, αισιοδοξίας και συγκίνησης .

Με τις ανεπανάληπτες μελωδίες του, «έντυσε» τους πιο προοδευτικούς στίχους των σύγχρονων μεγάλων ποιητών μας. Το τεράστιο έργο του δεν μπορεί να το επισκιάσει τίποτα και κανένας.

Η μουσική του έφτασε στα ύψη της αισθητικής δημιουργίας, γιατί ήταν δεμένη με τις μεγάλες στιγμές και την πορεία του λαού μας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να γνωρίσουμε στους μαθητές μας αυτή τη μουσική, τα ιστορικά γεγονότα με τα οποία συνδέθηκε, αλλά και το προσωπικό παράδειγμα, που ενέπνευσαν τους λαϊκούς αγώνες.

Τα έργα του Μίκη θα συνεχίσουν  να  συντροφεύουν όλους τους αγώνες της εργατικής  τάξης. Θα είναι ο καθημερινός μας σύντροφος μέχρι… να σημάνουν οι καμπάνες …!

Καλούμε τα μέλη μας στις 9 Σεπτέμβρη, στις 13:00, στον Γαλατά Χανίων, να αποτίσουμε φόρο τιμής και να αποχαιρετήσουμε το σπουδαίο Μίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook