Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χανίων για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

ψήφισμα-της-ελμε-χανίων-για-την-δολοφο-1420847

Ψήφισμα με το οποίο ζητά να ανατραπεί η δικαστική απόφαση που αφορά στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αθήνα, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων.

Το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει αναλυτικά:

«Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018, ήταν ένα στυγερό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας που συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Η βαναυσότητα των χτυπημάτων από τους δύο επιχειρηματίες προς τον Ζακ. Η συμμετοχή των τεσσάρων αστυνομικών που κατηγορούνται (και άλλων τόσων που δεν παραπέμφθηκαν ποτέ σε δίκη) στην κακοποίησή του, αλλά και η μεταφορά στο νοσοκομείο με χειροπέδες παραβιάζοντας το πρωτόκολλο, είναι εικόνες που δεν αρμόζουν στην κοινωνία αλληλεγγύης που διεκδικούμε. Μία προς μία οι κινήσεις όσων συμμετείχαν συνετέλεσαν στη δολοφονία του.

Στις 13 Απρίλη, 3.5 χρόνια μετά, ο εισαγγελέας στη δίκη των δολοφόνων του, πρότεινε την απαλλαγή των αστυνομικών και την τιμωρία των επιχειρηματιών με βάση την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Και αυτό, ενώ αρχικά ανέφερε πως «ήθελαν να προκαλέσουν αφενός, και αφετέρου γνώριζαν και ήθελαν τις περιστάσεις ως δυνάμενες να προκαλέσουν θάνατο». Ενώ για τους αστυνομικούς ανέφερε πως «δεν μπορούσαν να ενεργήσουν διαφορετικά» και ότι η αγριότητά τους «δεν ενέχει στοιχεία υπερβολής»! Με άλλα λόγια, «ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους»! Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το μήνυμα της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης που προτείνει ο εισαγγελέας.

Αυτή η υπόθεση αφορά το σύνολο της κοινωνίας, η οποία πάλεψε και έστειλε στη φυλακή τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, παλεύει καθημερινά ενάντια στις ανισότητες,  την καταπίεση, το ρατσισμό, την περιθωριοποίηση.

Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας Κωστόπουλου, απαιτούμε έστω και τώρα να αλλάξει το κατηγορητήριο και ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι να τιμωρηθούν με βάση την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Όχι μόνο γιατί αυτό είναι το αίτημα της οικογένειας, αλλά και γιατί συνάδει με τα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

Ο Πρόεδρος                  Η Γ. Γραμματέας

Γιάννης Κυριακάκης      Δώρα Κιντή»

zarpanews.gr

One thought on “Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χανίων για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook