Ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά – Δείτε όλα τα αποτελέσματα για ΕΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ | Photos

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ

Από 12:30 το πρωί και μέχρι τις 20:00, που έκλεισαν οι κάλπες, περίπου 1000 εκπαιδευτικοί, προσήλθαν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων για να εκλέξουν από τους 6 υποψήφιους συνδυασμούς τα μέλη της νέας διοίκησης καθώς και των αντιπροσώπων για το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.Ο Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Βασίλης Λιόντος μιλώντας στο zarpanews.gr για την διαδικασία αλλά και τα προβλήματα τόνισε τα εξής: “Μετά την πρωινή Γενική Συνέλευση η διαδικασία εξελίχθηκε ομάδα, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, κάτι που δείχνει ότι το σωματείο έχει μία δυναμική σε μία περίοδο που ο κόσμος της εκπαίδευσης, αλλά και η κοινωνία δέχεται μία σφοδρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα.

Από μισθούς, συντάξεις,  δημοκρατικά δικαιώματα και ειδικά ο χώρος της Εκπαίδευσης, η κυβέρνηση, -συνεχίζοντας την προηγούμενη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- προσπαθεί να “ξεθεμελιώσει” το δημόσιο σχολείο, να καταργήσει και να υποβαθμίσει τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών, δημιουργώντας ένα σχολείο “ελιτίστικο”. Ένα σχολείο για λίγους, όπου θα κυριαρχούν οι εξετάσεις, ο ανταγωνισμός, ένα σχολείο που μετατρέπει τη γνώση σε απλή κατάρτιση, ένα σχολείο που δεν θα είναι για όλα τα παιδιά.Με όλα αυτά το επόμενο διάστημα και το εκπαιδευτικό κίνημα θα πρέπει να αναμετρηθεί με μια λογική σύγκρουσης και ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης, τόσο στο επίπεδο της εκπαίδευσης, όσο και συνολικά στην κοινωνία” επεσήμανε ο κ. Λιόντος.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σύνολο Ψηφοδελτίων: 900

Άκυρα : 15

Λευκά: 26

Έγκυρα: 859

Οι παρατάξεις, που συμμετείχαν στις εκλογές, έλαβαν:

«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)» : 110 ψήφους

«Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών» : 72 ψήφους

«Ενωτική Πρωτοβουλία»: 277 ψήφους

«Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη Ρήξη και την Ανατροπή»: 68 ψήφους

«Πρωτοβουλία – Παρέμβαση Εκπαιδευτικών»: 111 ψήφους

«Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις»: 221 ψήφους

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων εκλέγονται:

 • Από το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία»: Κυριακάκης Γιάννης, Λιόντος Βασίλης
 • Από το ψηφοδέλτιο «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις»: Τσαμαντάκης Γιάννης, Φίλλης Γιώργος.
 • Από το ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία – Παρέμβαση Εκπαιδευτικών»: Γιακουμάκης Μανώλης.
 • Από το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)»: Γαυγιωτάκη Μαρία.
 • Από το ψηφοδέλτιο «Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών» : Φραδέλος Χρήστος.

Για την Ε.Ε. της ΕΛΜΕ Χανίων εκλέγονται:

 • Από το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία»: Ρακοπούλου Γεωργία
 • Από το ψηφοδέλτιο «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις»: Μοσχοχωρίτου Ρουμπίνη
 • Από το ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία – Παρέμβαση Εκπαιδευτικών»: Βλησίδης Βαγγέλης

Για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χανίων είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σύνολο Ψηφοδελτίων: 900

Λευκά – Άκυρα: 62

Έγκυρα: 838

Οι παρατάξεις, που συμμετείχαν στις εκλογές, έλαβαν:

«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» : 107 ψήφους

«Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών» : 87 ψήφους

«Ενωτική Πρωτοβουλία»: 289 ψήφους

«Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη Ρήξη και την Ανατροπή»: 81 ψήφους

«Πρωτοβουλία – Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» : 112 ψήφους

«Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» : 162 ψήφους

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χανίων εκλέγονται:

 • Από το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία» 15 αντιπρόσωποι: Κυριακάκης Γιάννης, Λιόντος Βασίλης, Μπέλμπας Χρήστος, Καραδήμα Φαίδρα, Τρίγκα Κατερίνα, Κάστρου Κατερίνα, Σπυρόπουλος Νίκος, Λεωνίδου Χριστάκης, Μάρακας Γιάννης, Σπανουδάκης Αντώνης, Ψαράκη Αγγελική, Νικολόπουλος Αποστόλης, Τζαμπαζάκη Πόπη, Κουτσουρίδου Όλγα, Δημητράκη Ευαγγελία.
 • Από το ψηφοδέλτιο «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» 9 αντιπρόσωποι: Ράπτη Μαρία, Αθανασοπούλου Δώρα, Βασιλαντωνάκης Σταύρος, Παναγιώτου Θωμάς, Γκουσγκούνης Σωτήρης, Γουρνιεζάκη Πόπη, Δρακάκης Κωνσταντίνος, Μαριούλας Ιωάννης, Στιβανάκης Δημήτριος.
 • Από το ψηφοδέλτιο «Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών» 5 αντιπρόσωποι : Φραδέλλος Χρήστος, Γνεσούλης Αθανάσιος, Νικολάου Γιάννης, Κουμάκης Κυριάκος, Τριχάκης Γεώργιος.
 • Από το ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία – Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» 6 αντιπρόσωποι: Γιακουμάκης Μανώλης, Μπιχάκης Φώτης, Κοτσιφάκη Σίτσα, Κιντή Δώρα, Πανδή Βάσω, Παπαστεργίου Λίντα.
 • Από το ψηφοδέλτιο «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη Ρήξη και την Ανατροπή» 4 αντιπρόσωποι: Δαμασκηνός Δημήτρης, Μπέκερ Ντιάνα/(Becker Diana), Παπαναγιώτου Βίκη, Πετράκης Απόστολος.
 • Από το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» 6 αντιπρόσωποι: Γαυγιωτάκη Μαρία, Παπαδάκη Ελένη, Αντέλη Γεωργία, Μαυροματάκης Γεώργιος, Νταγκουνάκη Βηθλεέμ, Λιονάκης Μανώλης.

zarpanews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ