Ψηφιακά πλέον οι ιατρικές βεβαιώσεις μέσω της εφαρμογής MyHealth – Βήμα, βήμα η διαδικασία έκδοσης

Τη νέα υπηρεσία της ΗΔΙΚΑ που παρέχει πλέον ψηφιακά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, την έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων, παρουσίασαν το πρωί ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα.

Οι ιατρικές βεβαιώσεις αποτελούν την επίσημη πιστοποίηση από τον γιατρό ότι ένας πολίτης μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες με ασφάλεια για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. Επιπλέον, προβλέπεται η δυνατότητα η βεβαίωση να εκδίδεται για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.

Κατεβάστε από εδώ την εφαρμογή

Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά από τον ιατρό κάθε πολίτη. Αρχικά, ο ιατρός καταχωρεί τον ΑΜΚΑ του πολίτη στην υπηρεσία «Ιατρικές Βεβαιώσεις» τού συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, επιλέγει τον τύπο της βεβαίωσης (κολυμβητήριο, γυμναστήριο, συγκεκριμένο άθλημα ή για κάθε νόμιμη χρήση) και τέλος διαλέγει ένα από τα προτυποποιημένα κείμενα.

Πώς εκδίδονται

Η ιατρική βεβαίωση εκδίδεται αυτόματα και είναι διαθέσιμη στον πολίτη ως εξής:

– Από το myHealth app, στην ενότητα «Ιατρικές Βεβαιώσεις».

– Εφόσον ο πολίτης έχει ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, ο αριθμός barcode της ιατρικής βεβαίωσης αποστέλλεται με SMS και η πλήρης ιατρική βεβαίωση με e-mail σε μορφή pdf (αναλόγως τι έχει επιλέξει ο πολίτης ως κανάλι ενημέρωσης για την άυλη συνταγογράφηση).

– Εάν ο πολίτης δεν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, η ιατρική βεβαίωση εκτυπώνεται από τον ιατρό.

Ο έλεγχος γνησιότητας των ιατρικών βεβαιώσεων από τους φορείς στους οποίους απευθύνεται γίνεται μέσω του myhealth.gov.gr/verify. Εκεί, ο παραλήπτης στον οποίο ο πολίτης απευθύνει προς χρήση την ιατρική βεβαίωση έχει τη δυνατότητα να την αναζητήσει με τον κωδικό barcode και να ελέγξει τα στοιχεία της, όπως το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα του ιατρού, τον τύπο και το κείμενο που αυτός έχει συντάξει. Επίσης, ανάλογα με την κατάσταση της ιατρικής βεβαίωσης εμφανίζεται ένα από τα παρακάτω μηνύματα:

– «Έγκυρη Ιατρική Βεβαίωση»

– «Ληγμένη Ιατρική Βεβαίωση» (Οι ιατρικές βεβαιώσεις για κολυμβητήρια, γυμναστήρια ή συγκεκριμένα αθλήματα έχουν ισχύ ενός έτους)

– «Μη Έγκυρη Ιατρική Βεβαίωση»

Για τον έλεγχο μίας ιατρικής βεβαίωσης, σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία, ο παραλήπτης εισέρχεται στην πλατφόρμα myhealth.gov.gr/verify με τους κωδικούς στο Taxisnet.

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: “Οι ιατρικές βεβαιώσεις που ανακοινώνουμε σήμερα εκδίδονται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την οποία έχουμε επεκτείνει υλοποιώντας την άυλη συνταγογράφηση. Οι βεβαιώσεις εμφανίζονται στην εφαρμογή myhealth που αποτελεί πρόπλασμα για τον ψηφιακό ιατρικό φάκελο, ένα οικοδόμημα που θα δούμε να υλοποιείται μέσα στους επόμενους μήνες”.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε: «Σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα έκδοσης ιατρικών βεβαιώσεων, ψηφιακά. Κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια τις ιατρικές βεβαιώσεις που απαιτούνται για μία σειρά δραστηριοτήτων της καθημερινότητάς του, μέσω της εφαρμογής MyHealth, που σχεδίασε η ΗΔΙΚΑ».

 

ertnews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έτσι θα μάθουν το ιατρικό ιστορικό όλων μας που τώρα εναι απόρρητο, όπως κάποιος λέει σε μια κοπέλα στείλε μου μια φωτογραφία σου γυμνή , δεν θα τη δει κανείς εκτός από μένα και την άλλη μέρα είναι σε όλα τα sites η φωτογραφία, πουθενά άλλου στον κόσμο όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά απαγορεύεται η ηλεκτρονική αναπαραγωγή η έκθεση των ιατρικών άπορητων στο internet, το επόμενο που θα δείτε θα είναι να μην σας προσλαμβάνουν σε δουλειά γιατί θα ξέρουν ότι έχετε πρόβλημα με καρδιά ας πούμε η συκώτι, δεν θα μπορείτε να κάνετε ασφάλεια γιατί θα σας ζητάνε υπέρογκα ποσά λόγω κάποιας ασθένειας που μπορεί να έχετε, ακόμα και οι φίλοι και οι γνωριμίες θα απομακρύνετε γιατί θα νομίζουν ισως ότι έχετε κάτι που μπορούν να κολλήσουν. Είναι βρώμικο αυτό, μην κατεβάσετε και μην συμμετάσχετε σε αυτή την πλατφόρμα και να μην εμπιστευτεί την κυβέρνηση ( και προπάντων τούτη την κυβέρνηση ) οταν σας λέει να συμμετάσχετε σε πλατφόρμες για ….διευκόλυνση σας. Το ίδιο και με την πλατφόρμα για να δείτε αντικειμενικές αξίες σπιτιών, αγροτεμαχίων, αμπέλια κλπ. Ότι πληροφορία η στοιχεία δώσε τε σε πλατφόρμα θα χρησημοποιηθουν είσαι βάρος σας και θα γίνουν πηγές για να σας ξεζουμίσουν η να σας αυξήσουν την εφορία μέχρι να σας την πάρουν οριστικά. Βάλτε το στο μυαλό σας η κυβέρνηση αυτή ότι κάνει το κάνει για να καταστρέψει τον Έλληνα εχωντας στην Ελλάδα 1.000.000 λαθραίους που θα αντικαταστήσουν τους πλέον ευκολόπιστους και ελαφρόμυαλους που θα ψαρώνουν στις παγίδες που στήνει μόνιμα εις βάρος σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ