Ψευτογιατρός: Συνεχίζεται η δίκη για τον «Dr Kontos» με τις καταθέσεις των μαρτύρων

Με την ακροαματική διαδικασία – που πρέπει να διεξαχθεί με ταχύτατους ρυθμούς – συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του 48χρονου ψευτογιατρού, οποίος εμφανιζόταν ως ογκολόγος διεθνούς κύρους από την Ελβετία και ευθύνεται, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, για το θάνατο 12 καρκινοπαθών.

Υπενθυμίζεται πως ο ψευτογιατρός φέρεται να τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις δικές του ανορθόδοξες μεθόδους προκειμένου να θεραπευθούν.

Η δίκη θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του ψευτογιατρού και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση.

Η δίκη άρχισε, μετ´ εμποδίων στις 12 Νοεμβρίου. Ο «Dr Kontos», όπως συνήθιζε να συστήνεται ο ψευτογιατρός, δεν μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο δηλώνοντας πως νοσεί.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ενόρκων και η νομιμοποίηση των παραστάσεων των δικηγόρων υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας.

Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της αλλαγής της δικαστικής αίθουσας, η οποία είναι μικρής χωρητικότητας και, όπως επεσήμαναν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, δεν διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης. Η πρόεδρος πάντως έδωσε τις επόμενες δικασίμους στην ίδια αίθουσα, καθώς δεν βρέθηκε άλλη μεγαλύτερη για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ξεκινούν οι καταθέσεις των 61 μαρτύρων
Εκτός απροόπτου σήμερα θα αρχίσουν οι καταθέσεις των συνολικά 61 μαρτύρων που έχουν κληθεί στη δίκη.

Ο 48χρονος «ψευτογιατρός» αντιμετωπίζει ένα βαρύ κατηγορητήριο για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, απάτες, πλαστογραφία, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος κ.α.

Μαζί του στο εδώλιο κάθονται ακόμα 16 άτομα, γιατροί, μέλη Δ.Σ. ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός – γιατρός στο επάγγελμα.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ