Ψάρια του… πεντικιούρ: Τι είδος είναι – Πόσο καλό κάνει στα πόδια

ψάρια-του-πεντικιούρ-τι-είδος-είναι-8211-1273003

Θα ανατριχιάσεις πραγματικά

Δεν είναι δα κάνα νέο ότι όσες φορές και αν βρεθείς σε κάποιο νησί, θα δεις κάποιον στα στενά σοκάκια να βάζει τα πόδια του μέσα σε μια γυάλα και πολλά ψαράκια να κυκλώνουν τις πατούσες του. Όπως είναι γνωστό δεν κάνουν απλά βόλτες γύρω από τα πόδια, αλλά δαγκώνουν τις επιφάνειες του σώματος (χωρίς να πονάει) καθώς τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα των ποδιών.

Είναι το περιβόητο ψάρι του πεντικιούρ.

Γενικότερα είναι μια διαδικασία που όποιος την κάνει απλώς θα σου πει ότι γαργαλήθηκε λίγο ωστόσο η διαδικασία ενδέχεται να σε ανατριχιάσει λίγο. Ποιος άλλωστε χάρηκε όταν τον δάγκωσε ψάρι.

Ξέρεις όμως τι είδους ψάρι είναι το συγκεκριμένο; Μόλις το μάθεις ενδέχεται να ανατριχιάσεις ακόμα παραπάνω:

  • Το συγκεκριμένο ψάρι ονομάζεται Ρούφα (μη γελάσεις) Γκάρα και είναι τρέφεται όπως είπαμε με τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας.
  • Χάρη στις διατροφικές τους προτιμήσεις και ένα ένζυμο του στόματός τους μπορούν και καθαρίζουν την επιδερμίδα αφήνοντάς την υγιή.
  • Τα μικρά τους σαγόνια προωθούν με αυτόν τον τρόπο την ανάπλαση νέων κυττάρων, βοηθούν πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα, ενώ ανακουφίζουν τη δερματική φαγούρα και κάνουν τις ουλές λιγότερο εμφανείς.
  • Αυτό όμως που δεν γνωρίζεις είναι τι είδους ψάρι είναι ένα Γκάρα Ρούφα. Είναι ένα πιράγχας αλλά όπως βλέπεις είναι ακίνδυνο. Πόσο επικίνδυνο να είναι ένα ψαράκι μικρότερο και από κομμένο νύχι;

Πηγή: ratpack.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook