Ψάχνουν λύση στο πρόβλημα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων | Photos

ψάχνουν-λύση-στο-πρόβλημα-του-6ου-δημοτ-922419

Συνάντηση στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, μεταξύ αντιπροσωπείας του Συλλόγου Γονέων της Ε’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείο Χανίων και του διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, κατά την οποία ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, Μανώλης Μηλιαράκης, δεσμεύτηκε ότι εντός των προσεχών ημερών θα δοθεί λύση στο θέμα που απασχολεί εδώ και λίγες μέρες τους γονείς του σχολείου, με αφορμή την συγχώνευση δύο τμημάτων (δείτε ΕΔΩ).

Στη συνάντηση, όπου εκτός των γονέων της Ε’ τάξης παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Χανίων, άπαντες εξέφρασαν την αγωνία τους, διατυπώνοντας το αίτημα για την επανασύσταση του δεύτερου τμήματος της Ε’ τάξης, με παράλληλη στήριξη προς τα παιδιά με τις μαθησιακές δυσκολίες, προκειμένου να κυλίσει η φετινή χρονιά και η παράδοση των μαθημάτων πιο ομαλά.

Από την πλευρά του ο κ. Μηλιάρακης, αφού τους εξήγησε το πρόβλημα ελλείμματος εκπαιδευτικού προσωπικού που υπάρχει, δεσμεύτηκε ότι με την έγκριση και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλη Καρτσωνάκη, θα δοθεί μέσα στις επόμενες μέρες λύση στο πρόβλημα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από την πρόσληψη των επόμενων αναπληρωτών.

«Η λύση ήταν σε εξέλιξη, καθώς οι μαθητές ανέβηκαν στους 23 και είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, ο οποίος με ενημέρωσε, ότι είναι εφικτό να δώσει την έγκρισή του για να χωριστούν σε δύο τμήματα.  Όπως έχω ενημερωθεί από την εκπαιδευτική ηγεσία περιμένουμε σε 10 μέρες τις νέες προσλήψεις και όταν έρθουν οι επόμενοι εκπαιδευτικοί, θα μπορέσει να τοποθετηθεί κι άλλος εκπαιδευτικός. καθώς οι ελλείψεις στο Νομό Χανίων είναι αρκετές, αλλά όχι σε σημείο μεγάλης δυσλειτουργίας» εξήγησε στο zarpanews.gr ο κ. Μηλιαράκης που παρόλα αυτά είχε προτείνει κάποιες άλλες λύσεις στο σχολείο.

«Το σχολείο έπρεπε να αντιμετωπίσει ήδη την κατάσταση αυτή… Υπάρχει υποστηρικτικό προσωπικό, το τμήμα ένταξης και το τμήμα υποδοχής, ώστε μπορούσε έκτακτα να καταρτίσει πρόγραμμα υποστήριξης αυτών των μαθητών. Και όχι να τίθεται όλη ημέρα η λειτουργία του σχολείου, όπως έμαθα σε μία σχολική σχολική αυλή. Είναι εκτεθειμένο το σχολείο για αυτόν το λόγο και παρακαλώ πολύ το σχολείο να επανέλθει στην κανονικότητα. Η διοίκηση έκανε και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του σχολείου…»

Τέλος ο κ. Μηλιαράκης ζήτησε από την Πολιτεία να επενδύσει στην Παιδεία προκειμένου να λειτουργούν σωστά οι σχολικές μονάδες. «Θα πρέπει όχι μόνο να καλύπτει τις αναγκαίες θέσεις, αλλά είναι υποχρέωση της και ανάγκη, σύμφωνα με τη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Παιδιού, αλλά να λαμβάνει τις βέλτιστες αποφάσεις για το συμφέρον των Παιδιών. Που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης, κάποιου εκπαιδευτικού, ώστε όταν απουσιάζει κάποια νηπιαγωγός να μην κλείνει το νηπιαγωγείο, να υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης. Πρέπει λοιπόν α διεκδικήσουμε μαζί να έχει ένα προσωπικό «εφεδρεία» στη διάθεση του το σχολείο, ώστε να καλύπτονται τα κενά. Αλλά το μέγιστο ζήτημα είναι να προβεί άμεσα η Πολιτεία σε μονίμους  διορισμούς. Ακόμη κι αν υπάρχει αυτό το καθεστώς θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να προσλαμβάνονται τουλάχιστον ένα 10ημερο νωρίτερα, ώστε να μην εξαντλείται η διοικητική υπηρεσία. Πρέπει λοιπόν πέρα από τη ζητούμενη οικονομική ανάπτυξη να προτάξει την επένδυση στην Παιδεία. υποστήριξε ο Διευθυντής Α’ Εκπαίδευσης Χανίων».

Η λύση που αναμένεται να δοθεί στο πρόβλημά τους ικανοποίησε την αντιπροσωπεία των γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, η οποία όπως εξήγησε και ο πάτερ Αντώνιος στο zarpanews.gr βρέθηκαν σήμερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων για να εκφράσουν στον κ. Μηλιαράκη την αγωνία τους.

«Εμείς δεν ήρθαμε να ζητήσουμε πράγματα που αντιβαίνουν στο Νόμο και στους θεσμούς, ζητήσαμε απλώς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, λόγω της ιδιαιτερότητας που αντιμετωπίζει η τάξη αυτή. Εκφράσαμε λοιπόν την αγωνία μας, δεν διαμαρτυρηθήκαμε, και αν κλείσαμε χθες το σχολείο ήταν μία έκφραση της αγωνίας όλων μας.

Η λύση του κυρίου Μηλιαράκη είναι απόλυτα ικανοποιητική σε αυτό που επιδιώκαμε κι εμείς και τον ευχαριστούμε για την κατανόηση που έδειξε στο αίτημα μας και μας δέχθηκε με καλοσύνη και αγάπη» υποστήριξε ο πάτερ Αντώνιος, που στηρίζει όπως και όλη η κοινότητα της Νέας Χώρας, αυτή την κινητοποίηση, μιας και όπως είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου «έχω βαπτίσει όλα αυτά τα παιδιά του σχολείου…».

zarpanews.gr

 

One thought on “Ψάχνουν λύση στο πρόβλημα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων | Photos

  1. Aυτο ειναι προβλημα???????????Αν ειναι δυνατον δηλαδη εμας που ειναι 25-26 παιδια στο τμημα τι να κανουμε??
    Αλλου ειναι τα προβληματααααα…βρεεεε…ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΛΥΝΟΝΤΑΙ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook