Ψάχνεται η κυβέρνηση για την Κρήτη

ψάχνεται-η-κυβέρνηση-για-την-κρήτη-1219147

Δεν είναι μόνο στην… Κεντροαριστερά άγριος ο διαγκωνισμός για τους συσχετισμούς στην Κρήτη. Η μάχη, δηλαδή, δεν αφορά μόνο το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεν Κουμουνδούρου να θέλει να διατηρήσει την Κρήτη ως «κάστρο» και τον -Κρητικό- Νίκο Ανδρουλάκη να ζητεί το… αίμα του πίσω.

Πέραν αυτού, και ο Χανιώτης Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ήθελε να καταρρεύσει το ποσοστό του κόμματός του στο νησί, που είναι η γενέτειρα των Μητσοτάκηδων -εξάλλου, η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη εκλέγεται στα Χανιά. Τούτου δοθέντος, η εντολή που έχει δοθεί από το Μαξίμου στους υπουργούς είναι να… προωθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα είναι υπό υλοποίηση ή σχεδιασμό στο νησί, για να δουν οι Κρητικοί άσπρη μέρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις περασμένες ημέρες, από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα πέρασαν διαδοχικά ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Τάσο Αλόγλου, αλλά και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Ο Πέτσας φέρεται να δεσμεύθηκε για την υπογραφή και την εκταμίευση αρκετών κονδυλίων που αφορούν σε έργα στην Κρήτη, αρχής γενομένης από το πάρκινγκ του αεροδρομίου μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και από την ένταξη στο πρόγραμμα του ειδικού σχολείου στο ΚΕΓΕ, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Γιατί, μπορεί η Κρήτη να είναι παραδοσιακά «προοδευτικό» νησί, όμως τώρα άλλος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι των κονδυλίων και των κοινοτικών πακέτων…

matrix24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook