Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης: «Έχουμε λύσει τα περισσότερα προβλήματα των φοιτητών…»

πρύτανης-του-πολυτεχνείου-κρήτης-έχ-947789

Την ώρα που οι φοιτητές του υπό κατάληψη Πολυτεχνείου Κρήτης, στο γενικότερο πανελλαδικό κλίμα καταλήψεων και κινητοποιήσεων στα Πανεπιστήμια, κλιμακώνουν τον αγώνα τους, καταγγέλλοντας την «πλήρη αδιαφορία της Πρυτανείας να ανταποκριθεί στα προβλήματά τους, ο Πρύτανης του Ιδρύματος των Χανίων, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος σε δηλώσεις του στο zarpanews.gr τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η Πρυτανεία έχει λύσει τα περισσότερα προβλήματα, ενώ έχει δρομολογήσει λύσεις και για κάποια άλλα.

Ο κ. Διαμαντόπουλος, στο περιθώριο του 2ου Chania Businnes Forum 2019, όπου ήταν την Κυριακή εισηγητής του πάνελ με θέμα: “Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη – Περιβάλλον και τουρισμός”  μίλησε στο zarpanews.gr για τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης.«Εμείς θεωρούμε πως σε ότι μας αφορά, τα περισσότερα προβλήματα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, είτε τα έχουμε επιλύσει, είτε έχουμε δρομολογήσει. Έχουμε τοποθετηθεί σε πολλά θέματα όπως πχ θεωρούμε ότι σε αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλουμε περιορισμούς στην πρόσβαση των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς δεν υπάρχει πλέον τομέας τεχνολογικής εκπαίδευσης, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι τα ΤΕΙ έχουν γίνει πλέον πανεπιστήμια.

Σε περίπτωση λοιπόν που μπούνε περιορισμοί θα μείνει ένας μεγάλος αριθμός μαθητών εκτός τριτοβάθμιας και αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα που θα υπάρξουν, αφού τα παιδιά αυτά πρέπει να βρούνε επαγγελματική διέξοδο.

Σε όλα αυτά τα θέματα ως Σύγκλητος έχουμε τοποθετηθεί, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένα πανελλαδικό κίνημα όσον αφορά τις καταλήψεις. Από τη δική μας πλευρά, σε συνεχείς συζητήσεις που κάνουμε με τους φοιτητές, κοιτάμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας και να λύσουμε τα προβλήματα» υποστήριξε ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Διαμαντόπουλος.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook