Προβολή της ταινίας «Εννέα Βασίλισσες» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων | Video

προβολή-της-ταινίας-εννέα-βασίλισσε-757969

Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» ολοκληρώνοντας τον φετινό χειμώνα στα Χανιά τον ιδιαίτερα πετυχημένο Β’ κύκλο προβολών στον Ισπανικό και Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, θα προβάλει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων τη δραματική περιπέτεια Εννέα Βασίλισσες (Αργεντινή, 2000, 114′) του Αργεντίνου σκηνοθέτη Φαμπιάν Μπελίνσκι. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την ταινία στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα προλογίσει η εκπαιδευτικός Μαρί-Τερέζ Χαρτζουλάκη.

Λόγω αυξημένης προσέλευσης θα γίνουν δύο προβολές:

Α’ προβολή: 20.00μ.μ-22.00μ.μ.

Β΄προβολή: 22.00-24.00μ.μ.

ΣΥΝΟΨΗ: Στο Μπουένος Άιρες, ο Ζουάν, ένας συμπαθητικός μικροαπατεώνας αλλά εντελώς πρωτάρης και ο Μάρκος, «παλιά καραβάνα» στο χώρο της κομπίνας, συνεταιρίζονται για το μεγάλο κόλπο: να πλαστογραφήσουν και στην συνέχεια να πουλήσουν σ’ έναν πλούσιο περαστικό συλλέκτη μια σειρά από σπάνια γραμματόσημα, τις «Εννέα βασίλισσες», της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Ενώ τα καταφέρνουν μια χαρά, ένα τυχαίο γεγονός θα τους χαλάσει τα σχέδια…

Συνοπτικές πληροφορίες για την ταινία

Πρωτότυπος τίτλος Nueve Reinas
Έτος παραγωγής 2000
Είδος Δραματική περιπέτεια
Χώρα Αργεντινή
Γλώσσες Ισπανικά
Διάρκεια 114′
Σκηνοθεσία Φαμπιάν Μπελίνσκι
Σενάριο Φαμπιάν Μπελίνσκι
Μοντάζ Σέρτζιο Ζοτόλα
Μουσική César Lerner
Κοστούμια Μόνικα Τόσι
Φωτογραφία Μαρσέλο Καμορίνο
Ηθοποιοί Ρικάρντο Νταρίν, Γκαστόν Πάουλς, Λετίσια Μπρέντιτσε
Διακρίσεις Η ταινία κέρδισε πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ. Σάρωσε τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Αργεντινής 2001 ενώ διακρίθηκε στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας (2001) και στο Φεστιβάλ αστυνομικού κινηματογράφου του Κονιάκ (2002).

 

Είσοδος Ελεύθερη

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook