Προβλημάτων… συνέχεια στην Κρήτη: Τα κύματα “έπνιξαν” το λιμάνι, δεν προσγειώθηκε πτήση | Photos

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Κρήτης έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας “Ηφαιστίωνας” που επηρεάζει το νησί τις τελευταίες ώρες.

Ένα τεράστιο πεύκο που βρισκόταν μέσα στην Σχολή Χωροφυλακής, από την πλευρά της οδού Καζαντζακη στο Ρέθυμνο, έπεσε το πρωί της Δευτέρας, λόγω των ισχυρών ανέμων!

Από την πτώση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και του Δήμου Ρεθύμνου για να κοπεί και να απομακρυνθεί!

Την ίδια, ώρα στη μανία της φύσης και της θάλασσας παραδόθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο χώρος του πάρκινγκ και της γύρω περιοχής στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι “σπρώχνουν” τα νερά της θάλασσας σχεδόν μέχρι την είσοδο του παλιού Λιμεναρχείου, ενώ από τον υψηλό κυματισμό μεταφέρονται στο οδόστρωμα και φερτά υλικά.Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην περιοχή, καθώς είναι αδύνατη η διέλευση ακόμα και πεζών.

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου
Ο Ηφαιστίων έχει προκαλέσει προβλήματα και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” καθώς οι ριπές του ανέμου σε πολλές περιπτώσεις είναι απαγορευτικές και καθιστούν δύσκολη την προσγείωση των αεροσκαφών.

Πτήση από την Αθήνα με προορισμό το Ηράκλειο το πρωί της Δευτέρας, δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί καθώς – όπως είπε στο cretalive – o αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας τη στιγμή εκείνη οι ριπές του ανέμου έφταναν τους 40 κόμβους. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Aegean αφού προσπάθησε δύο, τρεις φορές να προσγειωθεί έκρινε ότι για λόγους ασφαλείας έπρεπε να επιστρέψει στο Ελ. Βενιζέλος.

Όπως πάντως εξηγεί ο κ. Πλιάκας, το “αεροδρόμιο δεν κλείνει, δεν υπάρχει απαγορευτικό όπως στα λιμάνια” και αυτό γιατί είναι θέμα “της στιγμής” αν θα καταφέρει να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο.

Πηγή: cretalive.gr, goodnet.gr, rethemnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ