Προβληματισμός λόγω κλιματικής αλλαγής: Εξαφανίζονται οι πιγκουίνοι

προβληματισμός-λόγω-κλιματικής-αλλα-1003934

Ο αριθμός των πιγκουίνων του είδους Πυγοσκελίς της Ανταρκτικής σε κάποιες αποικίες της Δυτικής Ανταρκτικής έχει μειωθεί έως και κατά 77% από την τελευταία φορά που έγινε σχετική έρευνα την περίοδο του 1970, σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή.

Αυτό το είδος πιγκουίνων κατοικεί στα νησιά και στις ακτές του Νότιου Ειρηνικού και του Ανταρκτικού ή Νότιου Ωκεανού και τρέφεται με κριλ (Σ.τ.Σ: ένα είδος θαλάσσιου οργανισμού που μοιάζει με γαρίδα).

«Οι μειώσεις που έχουμε δει είναι σαφώς δραματικές», λέει ο Στιβ Φόρεστ, ένας επιστήμονας της Βιολογίας της Διατήρησης, ο οποίος συνεργάστηκε με μια ομάδα επιστημόνων από δύο αμερικανικά πανεπιστήμια, το Stony Brook και το Northeastern, σε μια αποστολή στην Ανταρκτική, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε.

«Κάτι συμβαίνει στα θεμέλια της τροφικής αλυσίδας εδώ. Έχουμε μικρότερη επάρκεια τροφής που προκαλεί μείωση σε αυτούς τους πληθυσμούς όλο και περισσότερο στη διάρκεια του χρόνου και το ερώτημα είναι, πρόκειται αυτό να συνεχιστεί;» εξηγεί ο Φόρεστ.

Λόγω του προβλήματος έχουν τοποθετηθεί γλυπτά από πάγο πιγκουίνων σε πολλές πόλεις του κόσμου, ενώ σε άλλες, όπως και στην Αθήνα, «πιγκουίνοι» έκαναν την εμφάνισή τους απαιτώντας να σώσουμε το σπίτι τους.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook