Προβληματισμός για το μέλλον του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ στα Χανιά

προβληματισμός-για-το-μέλλον-του-τμήμ-842102

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην Ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ στα Χανιά η μετεξέλιξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, και αφορά το Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και την μετεξέλιξη του σε Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Κρήτης συνάντηση των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα με τον Πρύτανη του ιδρύματος κ. Νικόλαο Κατσαράκη, προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως είπε ο κ. Κατσαράκης ο ένας πόλος του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης θα βρίσκεται στα Χανιά, και τα τμήματα των Χανίων μετεξελίσσονται σε πανεπιστημιακά, με την διαφορά πως το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ το νέο Τμήμα Χημικών Μηχανικών θα λειτουργήσει το 2020 ή το 2021 και ο λόγος είναι όπως ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει το απαραίτητο ακαδημαϊκό προσωπικό, αλλά και να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία κατάργηση του Τμήματος Φυσικών Πόρων, ενώ οι φοιτητές του τμήματος θα συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα τους, θα πάρουν το πτυχίο τους και θα ενταχθούν έπειτα σε ένα τμήμα της σχολής μηχανικών του Μεσογειακού Πανεπιστήμιο.

Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς θα ενταχθούν σε κάποιο τμήμα με την δυνατότητα όταν ιδρυθεί το Τμήμα Χημικών Μηχανικών να μπορούν να ενταχθούν σε αυτό με αίτημα μετακίνησης.

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης κ. Γιάννης Βαρδιάμπασης λέει πως το Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ουσιαστικά ισοπεδώνεται καθώς «το προσωπικό του, οι φοιτητές του και ο εξοπλισμός του πηγαίνουν σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα μηχανικών του ιδρύματος».

Ο κ. Βαρδιάμπασης σημείωσε πως σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το νέο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, δεν θα ιδρυθεί νωρίτερα από το 2020-21, ενώ αν σημειώνει,  θεωρήσει η Σύγκλητος πως δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό ή τις απαιτούμενες υποδομές μπορεί να μην λειτουργήσει και ποτέ.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών  είπε επίσης πως «εμείς λέμε πως το Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση που θα στηριχθεί το νέο Τμήμα Χημικών Μηχανικών και να αποτελέσει σε αυτό το νομοσχέδιο την μετεξέλιξη του.»

Παρόν στη συνάντηση του Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης ήταν και ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας που από την πλευρά του είπε πως μπορεί να προταθεί στο νέο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο να ιδρυθεί από τώρα το νέο τμήμα Μηχανικών Χημικών Περιβάλλοντος.

Zarpanews.gr

One thought on “Προβληματισμός για το μέλλον του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ στα Χανιά

  1. Για αυτούς που έχουν ήδη αποφοιτήσει ή θα αποφοιτήσουν από το τμήμα και δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα ούτε λόγος. Θα παραμείνουμε με ένα πτυχίο χωρίς αναγνώριση από πουθενά από μια σχολή που πλέον δεν θα υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook