Έντονος προβληματισμός για τα 94 νέα κρούσματα των μεταλλαγμένων στελεχών – Πού εντοπίζονται

έντονος-προβληματισμός-για-τα-94-νέα-κρο-1153474

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και πέρα από τα αυξημένα κρούσματα συνολικά (σ.σ. 662 ανακοίνωσε σήμερα, 14.02.2021, ο ΕΟΔΥ) ο νέος «πονοκέφαλος» των ειδικών είναι η μετάλλαξη του ιού.

Στην ενημέρωσή του, πέρα από τον αναλυτικό χάρτη της διασποράς, ο ΕΟΔΥ τονίζει πως πλέον, τα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 530 συνολικά, με τα 495 από αυτά να αφορούν στην βρετανική μετάλλαξη και τα 7 στην νοτιοαφρικανική.

Τα νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού είναι 94, τα 93 είναι του βρετανικού στελέχους και το 1 του νοτιοαφρικανικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τα 9 κρούσματα του νοτιοαφρικανικού στελέχους, τα 7 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τα 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Η ανάλυση έγινε σε συνολικά 178 δείγματα που αφορούν στην περίοδο 29 Δεκεμβρίου 2020 έως και 3 Φεβρουαρίου 2021. Τα δείγματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου, Μυκόνου, Αχαΐας, Λακωνίας, Καρδίτσας και Λάρισας.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook