SPORTS

Προβληματικές δηλώσεις Πετρούνια και υποχώρηση μετά τις αντιδράσεις

Στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκε ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις για το ελληνικό #metoo που έφεραν αντιδράσεις. Μετά την κατακραυγή ο Έλληνας πρωταθλητής αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Σε ερώτηση για τα περιστατικά κακοποίησης στον ελληνικό αθλητισμό, πολλά από τα οποία ήρθαν στην επικαιρότητα με την έκρηξη του ελληνικού #metoo, ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν υπήρξαν περιστατικά σεξουαλικής βίας.

Παράλληλα προχώρησε και σε άλλες δηλώσεις που έφεραν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις: Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Όπως αναμενόταν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν εκρηκτικές αντιδράσεις με πολύ κόσμο να εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τον Έλληνα πρωταθλητή, ενώ το #πετρούνιας έγινε τάχιστα πρώτο trend στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναγκάστηκε να ανασκευάσει και με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί  την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

efsyn.gr 

Recent Posts

«Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ – Στήνεται ειδικό σχέδιο

Προβλήματα στον εορτασμό του Πάσχα, ενδεχομένως να προκαλέσει η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, σε ένα…

2 λεπτά ago

Χανιά | «Χτυπά» όλο και περισσότερους νέους ο καρκίνος του παχέος εντέρου – Τι λέει για τη νόσο ο γενικός χειρουργός του Νοσοκομείου Μιλτιάδης Καστανάκης

Η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων έχει επιμεληθεί πάνω από 500 περιστατικά την τελευταία 6ετία…

4 λεπτά ago

Νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και άρωμα λεμονιού

Η σαλάτα με γαρίδες είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα. Ζουμερές γαρίδες…

18 λεπτά ago

Κρήτη | Πέρασαν τη νύχτα στην εκκλησία, για να γλιτώσουν από τον γιό τους…

'Ενα σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο καταγγέλθηκε χθες στις αστυνομικές Αρχές της Κρήτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες…

35 λεπτά ago

Σοκ στα Χανιά από νέα αυτοκτονία: Τον βρήκαν κρεμασμένο σε χωράφι

Ένας 80χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του χθες στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του…

43 λεπτά ago

Στο Όσλο, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ομάδα έργου της ΔΕΥΑΒΑ | Photos

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου επικοινωνίας της Πράξης «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ…

52 λεπτά ago