Προβληματικές δηλώσεις Πετρούνια και υποχώρηση μετά τις αντιδράσεις

Στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκε ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις για το ελληνικό #metoo που έφεραν αντιδράσεις. Μετά την κατακραυγή ο Έλληνας πρωταθλητής αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Σε ερώτηση για τα περιστατικά κακοποίησης στον ελληνικό αθλητισμό, πολλά από τα οποία ήρθαν στην επικαιρότητα με την έκρηξη του ελληνικού #metoo, ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν υπήρξαν περιστατικά σεξουαλικής βίας.

Παράλληλα προχώρησε και σε άλλες δηλώσεις που έφεραν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις: Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Όπως αναμενόταν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν εκρηκτικές αντιδράσεις με πολύ κόσμο να εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τον Έλληνα πρωταθλητή, ενώ το #πετρούνιας έγινε τάχιστα πρώτο trend στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναγκάστηκε να ανασκευάσει και με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί  την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

efsyn.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ