Προβλήματα στη διανομή των self test από την τεράστια ζήτηση – Πόσες χιλιάδες έχουν μοιραστεί στα Χανιά

προβλήματα-στη-διανομή-των-self-test-από-την-τ-1281041

Διαταραχές στην ομαλή διανομή των self test στα Χανιά δημιούργησε η πολύ μεγάλη ζήτηση, εξαιτίας της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Η απόφαση να εφοδιαστούν οι μαθητές με έξι τεστ μονομιάς, σε συνδυασμό με την… αθάνατη συνήθεια της τελευταίας στιγμής, υπερφόρτωσε τα φαρμακεία και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΦΑΧ, η φαρμακαποθήκη του συνεταιρισμού είχε διανείμει στα φαρμακεία 120.000 τεστ μέχρι την Παρασκευή, ενώ το πρωί του Σαββάτου παρέλαβε άλλες 30.000 τεστ, τα οποία επίσης μπήκαν άμεσα στη διαδικασία της διανομής. Όμως, η ζήτηση είναι τόσο έντονη ώστε σε αρκετά φαρμακεία τα τεστ εξαντλούνται πριν προλάβει να γίνει ανεφοδιασμός με νέα παρτίδα.

«Υπήρξε μια αλματώδης αύξηση της ζήτησης την Πέμπτη και την Παρασκευή. Και τα φαρμακεία δεν μπορούν να παραγγείλουν όσα τεστ θέλει ο κάθε φαρμακοποιός, γιατί πρέπει να εξασφαλίζεται η κατανομή σε όλα τα καταστήματα», ανέφερε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Κατσαράκης. «Είχαν εξαντληθεί τα τεστ την Πέμπτη αλλά παραλήφθηκε νέα παρτίδα και ξεκίνησε αγώνας δρόμου από την τοπική φαρμακαποθήκη να διανεμηθούν στα φαρμακεία. Υπάρχει ψηφιακό σύστημα που δείχνει πότε τα αποθέματα σε κάθε φαρμακείο μειώνονται και τότε προγραμματίζεται άμεσα να αναπληρωθούν, αλλά η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που δεν ήταν δυνατόν να προλάβουν».

Σήμερα στα Χανιά υπάρχουν διαθέσιμα self test, έπειτα και από την παραλαβή των τελευταίων 30.000, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία, καθώς ο ανεφοδιασμός δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα παντού, ενώ ρόλο παίζει και η κίνηση που έχει το κάθε φαρμακείο. Έτσι, πιθανόν κάποιοι να μην μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από το κατάστημα της γειτονιάς τους, αλλά από κάποιο άλλο, πιο μακρινό.

Κεντρικά, η όλη διαδικασία συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία και μάλιστα με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς να έχουν το πρόσταγμα. Και ενώ δεν έχουν υπάρξει καθυστερήσεις ή προβλήματα από την κεντρική διαχείριση, η απόφαση ότι πρέπει να δοθούν από έξι τεστ στο κάθε παιδί αντί να μοιραστούν σε περισσότερες δόσεις, μάλλον άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί.

zarpanews.gr

One thought on “Προβλήματα στη διανομή των self test από την τεράστια ζήτηση – Πόσες χιλιάδες έχουν μοιραστεί στα Χανιά

  1. “Υπήρξε μια αλματώδης αύξηση της ζήτησης την Πέμπτη και την Παρασκευή»
    Αιτιολογημένη εφόσον από Τετάρτη ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση των τεστ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου την Τρίτη, κλασσικά τελευταία στιγμή όπως έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο:
    https://www.minedu.gov.gr/rss/49943-07-09-21-diathesi-self-test-gia-tous-mathites-apo-ta-farmakeia-2
    Οπότε αν το υπουργείο ανακοινώνει Τρίτη και τα φαρμακεία εφοδιάζονται για να διαθέσουν από Τετάρτη, πότε έπρεπε ο κάθε γονέας να παραλάβει;
    Δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook