Προβλήματα καθαριότητας σε σχολεία των Χανίων: Διαμαρτυρίες γονέων και εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο | Photos

προβλήματα-καθαριότητας-σε-σχολεία-τ-961799

Με το μείζον θέμα της καθαριότητας στους σχολικούς χώρους που προκαλεί η έλλειψη καθαριστριών στις σχολικές μονάδες, ασχολήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων, στην έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Αρχικά από τους εργαζόμενους κοινωφελής εργασίας του Δήμου Χανίων, η εκπρόσωπος τους Αλεξία Φαντάκη μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργείται στα σχολεία για καθαρισμό, φύλαξη και γραμματειακή υποστήριξη, καθώς πολλοί έχουν απολυθεί. «Να μας στηρίξει ο Δήμος ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους, ζητώντας και μελλοντικά τον μόνιμο διορισμό μας» είπε χαρακτηριστικά και κατέθεσε το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Χανίων για το θέμα, το οποίο στηρίχθηκε και υπερψηφίστηκε από το σώμα.

Ο Δήμος δεν έχει τη δικαιοδοσία να πάρει απόφαση για το θέμα όπως ζητήθηκε από τον κ. Ρίζο, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ενώ ανέφερε πως το δημοτικό συμβούλιο έχει δηλώσει τη ξεκάθαρη στήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων του.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων Μάνθος Νικολακάκης, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την έλλειψη καθαριστριών στην πρωινή βάρδια, ενώ κατέθεσαν και ψήφισμα ζητώντας την επίλυση του προβλήματος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Βαρδάκης, εξήγησε ότι παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται και σε άλλα σχολεία της χώρας, όταν συνταξιοδοτείται ή απουσιάσει ο εργαζόμενος το κράτος συνάπτει σύμβαση έργου με εργαζομένους, ορισμένου χρόνου και μετά το πέρας των διδακτικών ωρών.

Το ζήτημα απασχολεί συνολικά την αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου μας και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο για να δούμε πως θα το λύσουμε, ανέφερε ο Δήμαρχος. Η παράταξη του Γρηγόρη Αρχοντάκη, μέσω του επικεφαλής της και του δημοτικού συμβούλου κ. Πρωτοπαπαδάκη, πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος Χανίων να λύσει το πρόβλημα είτε μέσω εργολαβίας ακόμα και από τη ΔΕΥΑΧ, με τον αντιδήμαρχο να κάνει λόγο για παράνομες διαδικασίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Χανίων, είπε ότι δεν γίνεται να δρα εκτός νόμου ο Δήμος Χανίων για τόσο ευαίσθητα θέματα, ενώ κάλεσε να μην λαϊκίζουν σε τόσο σημαντικά ζητήματα. Ο Τάσος Βάμβουκας συμφώνησε ότι δε γίνεται να προβαίνει ο Δήμος σε παρατυπίες, ενώ πρότεινε να γίνουν συμπληρωματικές προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

Ο Άρης Παπαδογιάννης, είπε ότι το θέμα είχε αναδειχθεί από την παράταξή του στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο, ενώ κάλεσε τη διοίκηση να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων σε θέματα καίριας σημασίας.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στο νόμο της κινητικότητας που ξεκινά αυτό το διάστημα και δεσμεύτηκε ότι το κενό θα καλυφθεί με μία από τις τρεις θέσεις που άνοιξαν στον Δήμο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook