Πρόβλεψη «βόμβα» Μαγιορκίνη για 12.000 κρούσματα ημερησίως τον Ιανουάριο

πρόβλεψη-βόμβα-μαγιορκίνη-για-12-000-κρο-1223506

Για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές λόγω της παραλλαγής Όμικρον, προειδοποίησε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

“Ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανέβει κατακόρυφα. Είναι αρκετά πιθανό να φτάσουμε και τα 10 χιλιάδες και τα 12 χιλιάδες κρούσματα, αυτό το νούμερο όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάξει.

Ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται αριθμοί ρεκόρ χωρίς να υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας” δήλωσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών, ενώ αναφερόμενος στην παραλλαγή “Όμικρον” είπε ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεταδοτικό στέλεχος. Ωστόσο, σχετικά με τα συμπτώματα της μόλυνσης με την “Όμικρον”, τόνισε ότι -σύμφωνα με όσα αναφέρονται-  μοιάζουν με αυτά του απλού κρυολογήματος.

Ο ο κ. Μαγιορκίνης κάλεσε για άλλη μια φορά τους ανεμβολίαστους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς η Όμικρον για εκείνους δεν θα είναι ήπια η νόσηση όπως είπε.

“Να προσέχουν όμως οι ανεμβολίαστοι μεγαλύτερης ηλικίας και να εμβολιαστούν γιατί θα το περάσουν πιο βαριά από τους εμβολιασμένους, να μην θεωρήσουν ότι η Όμικρον είναι ήπια για αυτούς” σημείωσε.

Για τα μέτρα

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν διαφορετικά μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά και η Επιτροπή θα συζητήσει για αυτά στις 27 Δεκεμβρίου. “Τα μέτρα είναι αναλογικά με την πίεση που αισθάνεται το σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή είναι σε φάση αποσυμπίεσης.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι από τις  3 Ιανουαρίου μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα, την Δευτέρα η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει. Η πίεση από την Όμικρον φαίνεται θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με άλλα στελέχη. Όμως μπορούμε να αποκλείσουμε μέτρα περιορισμού όπως να κλείνουν νωρίτερα τα μαγαζιά στην εστίαση”, ανέφερε.

Όσον αφορά στα σχολεία δήλωσε ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται ένα από τα πιο δυναμικά συστήματα παρακολούθησης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλές χώρες με τόσο έντονο τέστινγκ. Υπογράμμισε ότι σε αυτή τη φάση είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας ωστόσο το θέμα των σχολείων, όπως είπε, θα ξανασυζητηθεί.

Τέλος, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει συζήτηση για χορήγηση 4ης δόσης στη χώρα μας, καθώς σε αυτή τη φάση η 3η δόση είναι υπερ-αρκετή.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook