Πρόβλεψη για 66.000 νεκρούς στις ΗΠΑ έως τον Αύγουστο – Ακόμη 1.700 θάνατοι από κορονοϊό

Μειωμένος μεν αλλά θλιβερός ο απολογισμός του τελευταίου 24ωρου στις ΗΠΑ. Ο κορονοϊός και η επιδημία που προκαλεί σκότωσαν μέσα σε μια μέρα 1.738 ανθρώπους.

Ο νέος απολογισμός είναι αρκετά μειωμένος συγκριτικά με αυτόν της προηγούμενης μέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Πλέον, στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει 46.583 άνθρωποι από την ημέρα που καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που μετράει, επισήμως, μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας. Καταγράφει επίσης και τα περισσότερα κρούσματα: 839.675.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, το οποίο κάνει δική του καταμέτρηση, μετέδωσε ότι οι θάνατοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 47.000, απολογισμός ελαφρά υψηλότερος από αυτόν της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Η Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο της πανδημίας, αλλά η πολιτεία αυτή μοιάζει να αφήνει πίσω της τη χειρότερη φάση της κρίσης.

Πρόβλεψη σοκ για τις ΗΠΑ
Ένα μοντέλο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο επικαλείται συχνά ο Λευκός Οίκος, προβλέπει 66.000 θανάτους ως την 4η Αυγούστου στις ΗΠΑ, αριθμό αναθεωρημένο προς τα πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση του (≈60.000).

Όμως αν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός, οι θάνατοι στις ΗΠΑ πιθανότατα θα φθάσουν τους 50.000 μέσα στην εβδομάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει έρθει η ώρα να «ξαναβάλει μπροστά η Αμερική», όμως είναι οι κυβερνήτες των πολιτειών αυτοί που πρέπει να λάβουν αποφάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και την άρση των μέτρων, ανάλογα με τη βαρύτητα της επιδημιολογικής κατάστασης.

Κάποιες πολιτείες έσπευσαν να χαλαρώσουν τους κανόνες περιορισμού και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σε άλλες, όπου εξακολουθούν να τελούν οι ισχύ τα μέτρα, πολλαπλασιάζονται εδώ και αρκετές ημέρες οι διαδηλώσεις υπέρ της επανεκκίνησης της δραστηριότητας, συχνά με τη συμμετοχή στοιχείων της αμερικανικής άκρας δεξιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ