Πρόβα εκλογών με φόντο τα Χανιά – Σταθάκης και Ντόρα στον ΑΝΤ1 | Video

πρόβα-εκλογών-με-φόντο-τα-χανιά-σταθά-871808

Στο πάνελ του Γιώργου Παπαδάκη βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων, Γιώργος Σταθάκης και Ντόρα Μπακογιάννη, σε ένα άτυπο debate, πλαισιωμένοι από τον Βασίλη Κερκέρογλου, βουλευτή Ηρακλείου.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δεν έλειψαν οι εντάσεις. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί στο προσκήνιο, με την αντιπαράθεση να γίνεται για τον αν αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ή στηρίχθηκε η Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραδέχθηκε οτι μεγάλη μάζα του κόσμου γύρισε την πλάτη του στην κυβέρνηση, όμως στράφηκε σε μικρά κόμματα και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ωστόσο πέτυχε μεγάλη συσπείρωση. Παρά, όμως, τα λάθη, τόνισε οτι η περίοδος διακυβέρνησης Τσίπρα χαρακτηρίστηκε από ήθος και αξιοπιστία, με την βουλευτή της ΝΔ να αντιτείνει οτι το 2014 αν δεν κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα ήδη θα είχε βγει από τα μνημόνια, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Βασίλης Κερκέρογλου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούσε την περίοδο εκείνη.

«Επιλογή της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί η μεσαία τάξη» σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, διαμαρτυρόμενη για την φορολόγηση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιώργο Σταθάκη να απαντάει οτι αυτή καταβαραθρώθηκε την περίοδο 2010-14, συμπληρώνοντας οτι έπειτα έγινε στοχευμένη αναδιανομή από την κυβέρνηση για να ανέβουν πολλά νοικοκυριά πάνω από το όριο της φτώχειας.

Όταν η κα Μπακογιάννη κατέκρινε την κυβέρνηση για το μνημόνιο που υπέγραψε, ο υπουργός απάντησε οτι με μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ επανεξελέγη τον Σεπτέμβρη του 2015, τήρησε την συμφωνία και μετά από τρία χρόνια έληξε το μνημόνιο, με αναδιάρθρωση χρέους, αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία κλπ.

«Σταθερότητα, μέλλον και καλύτερο αύριο θέλουν οι νέοι στην Ελλάδα, γι’ αυτό και ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές», σχολίασε η κ. Μπακογιάννη. «Δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι όπως έγινε τα μνημονιακά χρόνια λόγω ανάγκης», επισήμανε. Σχετικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ, σχολίασε οτι θα είναι απώλεια αν λείψει από την επόμενη Βουλή.

Κλείνοντας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε οτι η συζήτηση δεν θα πρέπει να στηθεί γύρω από λασπολογία, αλλά τα προγράμματα των δύο κομμάτων, όσον αφορά την ανεργία, την ασφάλιση και οτι θα επηρεάσει ουσιαστικά την ζωή των πολιτών.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook