«Πρωτοβουλία Πολιτών»: Η Κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό – Ο Δήμος Χανίων πρέπει να αντιδράσει | Video

πρωτοβουλία-πολιτών-η-κυβέρνηση-ιδ-1643541

Τον φόβο ότι η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικοποίηση του νερού, εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση, λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή, εξέφρασε η παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών» με τον επικεφαλής, Γιάννη Σαρρή, να καλεί τον Δήμαρχο Χανίων να ενημερώσει για τις εξελίξεις την χανιώτικη κοινωνία.

«Η Κυβέρνηση βάσει μέσα στην ΡΑΕ, την διαχείριση του νερού με ένα νομοσχέδιο για το οποίο δεν προηγήθηκε διαβούλευση ούτε με τις ΔΕΥΑ ούτε με τα δημοτικά συμβούλια» ανέφερε ο κ. Σαρρής που σε συνέντευξη τύπου από κοινού με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, Βασίλη Λιβάνιο και την σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας, Δέσποινα Αρτζουχλατζή, έκαναν λόγο για μια «εγκληματική πολιτική» που οδηγεί σε «καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση του νερού» καλώντας την κοινωνία να αντιδράσει με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Εάν ήθελε το Υπουργείο να στηρίξει τις ΔΕΥΑ, όπως διατείνεται, έπρεπε να κάνει δύο πράγματα: Να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση και να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις που έχουν επιβαρυνθεί λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους» σημείωσε, διαπιστώνοντας ότι αντίθετα, με το να μεταφέρει στην ΡΑΕ, αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί το νερό «βιαστικά και πριν κλείσει η Βουλή.».

«Από τις 155 ΔΕΥΑ που υπάρχουν αυτήν την στιγμή σε όλη τη χώρα, θα διατηρούν οι πιο εύρωστες και όσες δεν είναι «υγιείς» μέσα σε δέκα εισαγωγικά, θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και το νερό θα πάει σε ιδιώτες παρόχους.

Ο κ. Λιβάνιος, σημείωσε πως ο κίνδυνος είναι πως οι υποστελεχωμένες επιχειρήσεις, θα παρέμβει μέσα ο ιδιώτες και να καθορίζει την τιμή του νερού

Τέλος η κα Αρτζουχλατζή, σημείωσε πως «το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό και στα χέρια ιδιώτη παίζεται και η ασφάλεια και η ποιότητα:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook