Πρωτοβάθμια σωματεία Χανίων: «Το αντεργατικό έκτρωμα δεν βελτιώνεται, ανατρέπεται!»

πρωτοβάθμια-σωματεία-χανίων-το-αντε-971680

Και τα πρωτοβάθμια σωματεία κατεβαίνουν την Πέμπτη, 10 Ιουνίου στον «αγώνα» απέναντι στη ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία:

Το αντεργατικό έκτρωμα δεν βελτιώνεται, ανατρέπεται!

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Χανίων που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαμε μπροστά σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συντονίσαμε την δράση μας με συσκέψεις, οργανώσαμε την επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη, υποδεχτήκαμε αγωνιστικά το Σάββατο 29 Μαϊου τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Τώρα είναι η ώρα να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά το σύνθημα που τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανάρτησαν στον λιμενοβραχίονα του παλιού λιμανιού των Χανίων: «Η ανάπτυξη τους τσακίζει τις ζωές μας! Πάρτε πίσω το νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά».

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο , για κάθε τίμιο συνδικαλιστή!

Έχει έρθει η ώρα να μπούμε όλοι, ακόμα πιο αποφασιστικά στην μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και επιδιώκει να διαλύσει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

«Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να μην κατατεθεί!

Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού μας να προετοιμάσουν αγωνιστικά την απεργία στις 10 Ιουνίου, πυκνώνοντας το απεργιακό μπλοκ των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που δίνουν σε όλη την χώρα την μάχη, ώστε να νεκρώσουν τα πάντα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καλούμε σε κοινή δράση τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων , των μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από την βαρβαρότητα του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Για άλλη μια φορά μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκε εμπόδιο η γνωστή εργατοπατερίστικη ομάδα στην ηγεσία της ΓΣΣΕ, που είναι πλήρως ενσωματωμένη στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους τους συνδικαλιστές που προσπαθούσαν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων.

Καλούμε την εργατική τάξη του Νομού μας, να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που είναι σε συμπόρευση με το προεδρείο της ΓΣΣΕ και όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση. Ακόμα και χτες ο πρόεδρος του ΕΚΧ στην χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε το προεδρείο για την προετοιμασία της απεργίας (3 μέρες πρίν) ,έψαχνε να βρει τα θετικά του νομοσχεδίου. Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να απομονώσουν όσους καλλιεργούν τον κοινωνικό εταιρισμό μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, και ζυμώνουν είτε «κρυφά» , είτε φανερά ότι αυτό το έκτρωμα μπορεί να βελτιωθεί.

Οι απεργίες του Νοέμβρη και της 6ης Μάη απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο, οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν εν μέσω πανδημίας για την προστασία της Υγείας και του εισοδήματος του λαού μας δείχνουν τον δρόμο. Η πλούσια δράση που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει αποκαλύψει τα καθημερινά ψέματα που αραδιάζει η κυβέρνηση και ο Υπουργός της.

Όλοι στην μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 10 Ιουνίου

Παλεύουμε για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία
  • Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ σε μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 10 Ιούνη και συγκέντρωση στις 10.00 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook