Πρωτοβάθμια σωματεία Χανίων: «Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου»

πρωτοβάθμια-σωματεία-χανίων-καμία-δ-1236186

«Όχι στον εκβιασμό της υποχρεωτικότητας με αναστολές καθηκόντων και διώξεις υγειονομικών» λένε τα πρωτοβάθμια σωματεία των Χανίων.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού Χανίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου εργαζόμενων στο νοσοκομείο για κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη 1/9 7 πμ έξω από το νοσοκομείο Χανίων.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας υγειονομικών όπως κάνουμε από την αρχή της πανδημίας. Το ζήτημα της υγείας αφορά το σύνολο των λαϊκών οικογενειών.

Η απόφαση για αναστολή των αδειών του λιγοστού εξουθενωμένου προσωπικού είναι η κορύφωση της επί 1,5 χρόνο πλήρους απαξίωσης των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των υγειονομικών του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Καλούμε σε ενίσχυση της πάλης για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.

Τα σωματεία μας, ξεκαθαρίζουν ότι είναι υπέρ του μαζικού εμβολιασμού αλλά κατηγορηματικά αντίθετα στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα.

Η αντίθεσή μας δεν έχει καμία σχέση με περιθωριακές, ανορθολογικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις, που η ίδια η κυβέρνηση τροφοδοτεί και συντηρεί γιατί αποτελούν το βολικό της αντίπαλο για να μετακυλήσει στον λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για την πανδημία.

Όμως, δεν θα πρέπει το εμβόλιο από δικαίωμα και ανάγκη να μετατραπεί σε όχημα για να χάσουν τη δουλειά τους υγειονομικοί. Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Όχι στον εκβιασμό της υποχρεωτικότητας με αναστολές καθηκόντων και διώξεις υγειονομικών. -Όχι στα πρωτόκολλα – λάστιχο.

-Όχι στη στοχοποίηση των υγειονομικών που αποσκοπεί στη συγκάλυψη των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών για τη διαχείριση τις πανδημίας, αλλά και για τη διάλυση του ΕΣΥ.

-Ναι στον μαζικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού και ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων

-Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων

-Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

-Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων

-Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων»

-Σωματειο Συνταξιούχων ΙΚΑ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook