Πρωτοτύπησαν μαθητές στα Χανιά: Έφτιαξαν και ηλιακό λεωφορείο – Από «Έξυπνες» κατασκευές μέχρι και συναυλία στην «Άνοιξη» της Κοραή | Video+Photos

πρωτοτύπησαν-μαθητές-στα-χανιά-έφτια-1690155

Με περίσσια όρεξη, αρκετές ώρες από τον χρόνο τους αλλά και με φαντασία, μαθητές των σχολείων της Κοραή έφτιαξαν πρωτότυπες κατασκευές στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας, τις οποίες παρουσίασαν σήμερα στον πεζόδρομο της περιοχής, σε μια εκδήλωση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως «Η Άνοιξη της Κοραή».

Ο μαθητής α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χανίων, Λεωνίδας Προυκάκης κατασκεύασε ένα ηλιακό λεωφορείο. Ο ίδιος, μιλώντας στο zarpanews.gr, για την κατασκευή του είπε πως είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί μια τέτοια κατασκευή και πως χρειάστηκε σχεδόν 20 συνολικά ώρες για την ολοκληρώσει. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι λέει ο μαθητής αλλά και το ηλιακό λεωφορείο εν κινήσει.

Την ίδια ώρα, στον χώρο παρουσιάστηκε από τους μαθητές της α’ γυμνασίου και ένας γερανός, η κίνηση του οποίου γίνεται με νερό. Αυτή η κατασκευή ήταν δημιούργημα του μαθητή της α’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χανίων, Κωνσταντίνου Καλογεράκη.

Μια ακόμη «έξυπνη» κατασκευή ήταν της μαθήτριας Μαριάννας Δοϊτσίδου, η οποία δημιούργησε ένα έξυπνο σπίτι, το οποίο με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να κάνει διάφορες λειτουργίες. Μιλώντας η ίδια στο zarpanews.gr, είπε πως για την κατασκευή της είχε κάποιες γνώσεις από τα μαθήματα και πως χρειάστηκε συνολικά 24 ώρες για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων Αντώνης Αθανασάκης μίλησε για την «Άνοιξη» στην Κοραή, λέγοντας πως η δράση γίνεται τα τελευταία οκτώ χρόνια, με στόχο να αναδειχθούν και οι δυνατότητες που έχει ο συγκεκριμένος πεζόδρομος.

Εκτός από τις κατασκευές,  το μαθητικό μουσικό σχήμα πραγματοποίησε συναυλία, παρουσία πλήθους μαθητών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook