Πρωτοτυπεί ο Καναδάς: Κάθε τσιγάρο θα έχει τυπωμένη προειδοποίηση για την υγεία

πρωτοτυπεί-ο-καναδάς-κάθε-τσιγάρο-θα-έ-1704190

Για πρώτη φορά παγκοσμίως, τα τσιγάρα θα φέρουν πάνω τους τυπωμένα προειδοποιητικά μηνύματα για την υγεία. Όλα αυτά στον Καναδά.

Ένα βήμα μπροστά σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες προχωράει ο Καναδάς, σε μια προσπάθεια να μειώσει την χρήση καπνού σε λιγότερο από 5% έως το 2035. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Καναδά, πρόκειται να τυπωθούν προειδοποιητικές ετικέτες απευθείας στα τσιγάρα για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Στη νέα συσκευασία θα υπάρχει μια προειδοποίηση σε κάθε τσιγάρο με φράσεις όπως «Τα τσιγάρα προκαλούν καρκίνο» και «Δηλητήριο σε κάθε ρουφηξιά». Ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι οι νέοι κανονισμοί «θα καταστήσουν ουσιαστικά αδύνατη την αποφυγή προειδοποιήσεων για την υγεία» για τα προϊόντα καπνού.

Η υπηρεσία υγείας προβλέπει ότι έως τον Απρίλιο του 2025, οι λιανοπωλητές στον Καναδά θα έχουν μόνο προϊόντα καπνού που φέρουν τις νέες προειδοποιητικές ετικέτες απευθείας στα τσιγάρα. Τις εν λόγω ετικέτες θα φέρουν μεμονωμένα τσιγάρα, μικρά πούρα, τσιγαροσωλήνες και άλλα προϊόντα καπνού.

Οι προειδοποιητικές ετικέτες είναι ήδη τυπωμένες στα καλύμματα των πακέτων τσιγάρων. Το αρμόδιο υπουργείο δήλωσε ότι σκοπεύει να εκτυπώσει πρόσθετες προειδοποιητικές ετικέτες μέσα στις ίδιες τις συσκευασίες και εισάγοντας νέα εξωτερικά προειδοποιητικά μηνύματα.

Η υπουργός ψυχικής υγείας και εθισμών του Καναδά, Καρολίν Μπένετ, είπε ότι η χρήση καπνού σκοτώνει περίπου 48.000 Καναδούς κάθε χρόνο. «Αναλαμβάνουμε δράση όντας η πρώτη χώρα στον κόσμο που τύπωσε σε μεμονωμένα τσιγάρα προειδοποιητικά μηνύματα για την υγεία», είπε η Μπένετ, χαρακτηρίζοντας την αλλαγή «τολμηρό βήμα».

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook