Πρωτομαγιά σε κλοιό αυστηρών ελέγχων από την ΕΛΑΣ – Επί ποδός 3.000 αστυνομικοί

πρωτομαγιά-σε-κλοιό-αυστηρών-ελέγχων-1026511

Ανάλογης κλίμακας με τα αυστηρά μέτρα που είχαν ληφθεί το Πάσχα είναι αυτά που έχει θέσει σε εφαρμογή η Ελληνική Αστυνομία για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με περίπου 3.000 αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους στους δρόμους για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός τόπου κατοικίας και των άσκοπων μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται πως, καθώς τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, τα πρόστιμα παραμένουν τα ίδια: ειδικότερα προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες, ενώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις ανέρχεται στα 150 ευρώ. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο κρίσιμο από την Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους, λίγο πριν από την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 4 Μαΐου. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλα τα διόδια, αλλά και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, στην Αττική Οδό, καθώς και σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αποτρέποντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις πολιτών. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα περιπολούν συνεχώς στους δρόμους και όπου χρειάζεται θα κάνουν συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων.

Επίσης, για ακόμη μια φορά, θα πετούν τα drones της ΕΛΑΣ και έτσι το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει συνεχώς αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά σε διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, κατά τις ίδιες πηγές, αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές. Όπως επισημαίνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ «όσο μειώνονται τα μέτρα και οι περιορισμοί, τόσο αυξάνεται το μερίδιο της ατομικής ευθύνης όλων μας».

«Τρεις ημέρες μένουν για να ολοκληρώσουμε το πρώτο τμήμα της προσπάθειας μας και να περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Είναι σίγουρο ότι η κόπωση μας έχει καταβάλει όλους και πως όλοι θα θέλαμε να περάσουν αυτές οι τρεις ημέρες διαφορετικά. Ας σκεφτούμε, όμως, ότι κάθε μέρα που μένουμε σπίτι κάνει ακόμα πιο ισχυρά τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθούμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα, από Δευτέρα» ανέφερε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Όπως και το Πάσχα, θα περάσουμε την Πρωτομαγιά διαφορετικά. Είτε στο σπίτι, είτε με μια βόλτα γύρω από αυτό, στο πλαίσιο αυτών που προβλέπονται. Επαναλαμβάνω ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας. Δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο εξοχικό, πόσο μάλλον στο χωριό» ανέφερε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook