Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΓΣΣΕ

πρωτομαγιά-24ωρη-απεργία-αποφάσισε-η-γσ-1033602

Η ΓΣΕΕ συνεδρίασε και αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδιάς αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής πρωτομαγιάς.

Ο κ. Πέτσας κάνοντας ειδική μνεία στην Πρωτομαγιά και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για εκείνη την ημέρα, ανέφερε ότι δεδομένου ότι μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση του lockdown.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την άλλη, ανέφερε επί του θέματος: «Την πρωτομαγιά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού»

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Καλούμε τις οργανώσεις μέλη μας να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κ.λ.π), τηρουμένων με θρησκευτική ευλάβεια των μέτρων προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook