Πρωτοφανές επεισόδιο σε σχολείο των Χανίων: Πατέρας έδειρε τον Λυκειάρχη μετά την επίπληξη στο γιο του

πρωτοφανές-επεισόδιο-σε-σχολείο-των-χ-783622

Τελευταία ενημέρωση: 14:02

Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας από γονέα μαθητή σε βάρος διευθυντή σχολείου των Χανίων, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής μετά από κλήτευση του γονέα σχετικά με παραβατικά επεισόδια που ενεπλάκη ο γιός του.

Συγκεκριμένα ο νεαρός μαθητής συμμετείχε σε δύο (!) περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς και άσκησης βίας χθες Πέμπτη, με αποτέλεσμα να καλέσουν σήμερα τον γονέα του για να ενημερώσουν για το ότι συνέβη και την ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί.

Όντως ο πατέρας του νεαρού μαθητή, ο οποίος φοιτά με τον δίδυμο αδερφό του στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων στην Αμπεριά, προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή και κατά την ενημέρωση για τα χθεσινά επεισόδια, προέβη σε επίθεση και ξυλοδαρμό του λυκειάρχη και έπειτα εξαφανίστηκε.

Κατέθεσε μήνυση ο διευθυντής

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του γονέα που του επιτέθηκε, προέβη ο διευθυντής του σχολείου νωρίς το μεσημέρι, ενώ αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zarpanews.gr, ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στο Νοσοκομείο Χανίων, φέροντας τραύματα κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού ενώ εξετάστηκε από οφθαλμίατρο και ΩΡΛ.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό και δήλωσε στο zarpanews.gr ότι συντάσσεται πλήρως με τον χειρισμό του σχολείου απέναντι στα παραβατικά περιστατικά που ενεπλάκη ο συγκεκριμένος μαθητής. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν τις ανέχομαι προσωπικά από κανέναν και σε κανένα σχολείο των Χανίων».

Το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το αποτρόπαιο περιστατικό:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.

Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας.»

zarpanews.gr

22 thoughts on “Πρωτοφανές επεισόδιο σε σχολείο των Χανίων: Πατέρας έδειρε τον Λυκειάρχη μετά την επίπληξη στο γιο του

  1. Μπράβο ρε μεγάλε πατέρα! Αντί να νουθετήσεις το γιο σου, την πέφτεις στο διευθυντή.
    Με τέτοιους γονείς, τι περιμένεις να βγουν ύστερα τα παιδιά; Τα ίδια και χειρότερα!
    Το μέλλον σου αγόρι μου με την υποστήριξη του πατέρα σου προδιαγράφεται λαμπρό!
    Όσο για τον πατέρα, εύχομαι να τη βρεις από έναν όμοιο σου. Προς το παρόν, συνέχισε να δίνεις το λαμπρό παράδειγμα!

  2. «Το κρεας δικο σου, τα κοκκαλα δικα μου» εγραφε ο Καζαντζακης, για τον κηδεμονα που παρεδιδε το παιδι στον Δασκαλο… και μαθαινανε τα παιδια γραμματα.

  3. Παράθεμα: AttikaWest.gr
  4. Αντι να του δωσει ενα χάστο να καταπιει τις περυσινές του μύξες!!!Μα δεν το εκανε την εποχη που επρεπε και βγηκε το κοπέλι παραουρο,τωρα θα το κανει;;;Οταν μετα όμως σκοτωσει καμια κοπλεια οπως τα σκατομαθημενα στη Ροδο θα κλαιει για την σκατοανατροφη που του εδωσε!!!!»Ηταν καλο παιδι κυριε δικαστα» ,μα οταν ο δασκαλος μου ελεγε οτι χτυπαγε τον ενα και τον αλλο εγω του ελεγα «γυρευε τη δουλεια σου»…!!!!Αν δεν σου γουστάρει το σχολειο να το κρατησεις στο σπιτι σου καναγια να το λουστεις!!!(και να του πηγαινεις και τσιγαρα στη φυλακη αργοτερα….)

  5. Μου κάνουν εντύπωση όλα τα σχόλια όπως και ό αριθμός τους. Πολλη ευαισθησία ξαφνικα…για άλλα περιστατικά που έχουμε στα σχολεία δεν είδα ανακοινώσεις.ξερετε ποσά περιστατικά βίας από μαθητές σε συμφωνία τους έχουμε στα Χανιά τον τελευταίο χρονο;
    Έχουμε τους δασκάλους που αξίζουν στους γονείς που έχουμε.
    Ας κοιτάει ο καθένας μόνο την πάρτη και το ασκέρι του και καλά θα πάμε.
    Οι δάσκαλοι κατώτεροι των περιστάσεων σε πολλά.
    Όταν κύριοι αδιαφορείτε και δε βλέπετε πολλά που συμβαίνουν θα έρθει και η ώρα η δική σας να αποτελεσετε σάκο του μποξ σε μια κοινωνία σε αποσύνθεση.

  6. Αν τον διώξουν από το σχολείο τον «μαθητή» θα του την πούνε κιόλας του διευθυντή ότι το στιγματίζει το καημένο το παιδί.
    Η πόλη χαλαρότητα και το δεν βαριέσαι μας έφεραν στο σημείο να είμαστε μια κοινωνία σε αποσύνθεση όπως γράφει και ο φίλος παραπάνω.

    Πάλι καλά που έχει τόσα σχόλια, τουλάχιστον φαίνεται ότι δεν είναι όλοι τόσο αναίσθητοι τελικα

  7. Συμμαθητές τους* αντί συμφωνία* στο παραπάνω σχόλιο.ο δαίμων της αυτόματης γραφής.
    Η ουσία παραμένει. Ας είμαστε με τα ίδια αντανακλαστικά παντού και όχι μόνο όταν πρόκειται για τη δική μας φραξια. Όσο για το μορφωτικο επίπεδο πολλών εκπαιδευτικών του σήμερα καλύτερα μη συζητήσουμε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook