Πρωτοφανείς απειλές από Ερντογάν: Όχι ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, θα πληρώσετε το τίμημα

πρωτοφανείς-απειλές-από-ερντογάν-όχι-1095324

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους κατά της Ελλάδας.

Με ύφος πρωτοφανές και φρασεολογία εμπρηστικά, ο Τούρκος πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τη χώρα μας «να μην κάνει ψευτομαγκιές στο Αιγαίο», λέγοντας μάλιστα ότι είναι «σαν να σφυρίζει μέσα σε νεκροταφείο».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα πάρει αυτό που δικαιούται σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της πολιτικά και στρατιωτικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα «να συμμαζευτεί από ενέργειες που θα οδηγήσουν στην καταστροφή» και να μην δοκιμάσει την υπομονή και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

«Οποιος θελει να πληρώσει το τίμημα, να έρθει», είπε χαρακτηριστικά.

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν:

«Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία τώρα κάνουν ψευτομαγκιες στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζουν μέσα στο νεκροταφείο.

Ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται.

Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή.

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της . Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα ας έρθει. Αν δεν υπάρχει , ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά».

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook